Bozarc produceert en plaatst 1400 overkappingen per jaar

bozarc

Met liefst 1400 geïnstalleerde overkappingen per jaar is vader Verlinden’s entrepreneurship van toen ondertussen uitgegroeid tot een indrukwekkende onderneming. Bozarc uit Aartselaar is gespecialiseerd in de productie van voornamelijk carports en terrasoverkappingen. Op de elegant gebogen frames uit aluminium wordt een dakbedekking uit kunststof, polycarbonaat gelegd.

Patrick Verlinden was ooit nog lijnpiloot. Hij ergerde zich evenwel mateloos aan het feit dat hij omwille van het Belgische regenweer zo zelden thuis op zijn terras kon zitten. Hij zocht meteen naar een creatieve oplossing en vond die in een doorzichtige overkapping met de kunststof polycarbonaat. Die laat het licht voluit door. De basisstructuur werd een constructie uit aluminium die een mooie lijn volgde en perfect kon ingepast worden in de architectuur van de woning.

Meteen was Bozarc geboren. Uit het concept van de terrasoverkapping groeide immers de idee om op die manier ook een carport te maken. Fietsenstallingen en rokersruimtes voor bedrijven konden eveneens in diezelfde technische ontwerpen ingepast worden. “Bozarc werd als firma opgezet in het jaar 2000. We zijn nu pakweg 14 jaar verder en we draaien op volle toeren” zegt Philippe Verlinden. “Onze eerste klanten zagen effectief wat in de ideeën van onze vader en gingen enthousiast mee in zijn voorstellen.”

Precies omdat de ene verkoop na de andere volgde en de zaken na verloop van tijd goed op gang kwamen stapte Philippe samen met zijn broer Christophe in de firma van vader Patrick. Het driemanschap stuurt Bozarc nu doelgericht in een versterkte expansiefase. “We hebben in het boekjaar 2013/2014 effectief liefst 1400 projecten afgewerkt. Dat zijn er zo’n zeven per werkdag. Om maar aan te geven hoe we in al die jaren sterk doorgegroeid zijn en een heuse onderneming geworden zijn.”

De hobbycultuur van Patrick Verlinden is inmiddels uitgebouwd tot een gerespecteerd bedrijf met vandaag zo’n 50 betrokkenen in zowel België, Nederland als Frankrijk. 4 jaar geleden werd de productie overgebracht naar een vestiging langs de A12 in Aartselaar waar vier productie-arbeiders de basisconstructies in elkaar steken. Binnen de provincie Antwerpen zorgt Bozarc zelf voor de uitbouw van de installaties. In de rest van België wordt met exclusieve distributeurs gewerkt. Bozarc is ondertussen ook al doorgedrongen op de Franse markt waar eveneens een aantal distributie-akkoorden lopen.

Met de winter in aantocht zullen vele automobilisten allicht elke morgen weer morren omdat ze het ijs van hun wagen moeten krabben en weer hopeloos veel tijd verliezen. Mooi voor Bozarc dat uit de barre weersomstandigheden allicht bijkomende dynamiek kan putten. Vooral ook omdat de constructies van het bedrijf overal kunnen opgezet worden, zowel vrijstaand als tegen de gevel van de woning. “Omdat elk huis nu eenmaal anders is werken we telkens op maat”, zegt Philippe Verlinden. “Er kan uiteraard ook voor standaardafmetingen gekozen worden. Dankzij ons gepatenteerd bolgewricht kunnen we ook één kant lager plaatsen dan de andere. Wil je absoluut geen lichtverlies dan kun je als klant ook kiezen voor het volledige en transparante polycarbonaat. Wie schaduw wenst kiest voor de opaal witte variant. Wij hebben tot slot ook nog fumé dakbedekkingen die de warmte van de zon filteren.”