Nieuws Antwerpen Branded.Careers zoekt het verhaal achter de vacature

Branded.Careers zoekt het verhaal achter de vacature

Branded.Careers zoekt het verhaal achter de vacature

johannHoge werkloosheidscijfers en toch nog honderden jobs die niet ingevuld geraken. Er is duidelijk een mismatch tussen de bedrijven en de jobmarkt. Start-up Branded Careers heeft zich in die niche gegooid en probeert met een alternatief online recruitment webplatform bedrijven en werknemers bijeen te brengen. Het gaat erom dat ondernemers met een video op het web van hun bedrijven een interactieve belevenis maken die vooral jongeren kan aanspreken.

Personeelsadvertenties in kranten en tijdschriften doorploegen is vandaag effectief een saaie belevenis. In de digitale wereld van vandaag is het lezen van personeelsadvertenties hopeloos achterhaald. Een huis of een appartement zoeken doe je toch ook niet langer meer door enkel een advertentie te lezen waarin staat hoeveel vierkante meter een huis beslaat, hoeveel kamers er zijn, of de garage groot genoeg is. Een huis of een appartement moeten leven. Dan pas wordt de interesse van kandidaat-kopers gewekt. Met een vacature is dit net zo. Het gaat er niet langer om een beschrijving te geven van een job. Die vacature moet een heel verhaal worden waarin het bedrijf tot leven komt. Het gaat om het verhaal achter de vacature. De video’s zelf worden naderhand zoveel mogelijk gepusht via de sociale media zodat het bereik oneindig wordt.

Johan Driessens is de chief enthusiasm Officer bij Branded.Careers. Hij heeft de markt voor personeelsadvertenties gewoon heruitgevonden. Hij laat op zijn webplatform de sfeer op een bedrijf aanvoelen. Tijdens de afgelopen weken reed hij met zijn 2CV langs een aantal bedrijven waarvan hij de ondernemers de kans gaf om hun activiteiten voor te stellen. De verhalen zijn op de website geplaatst en geven een perfect beeld van wat Branded.Careers voorstelt. Zo in de interviews met Robert Decant (ESAS), Pieter ’s Jongers (Protime), Saskia Van Uffelen (Ericsson) enz.

Uiteraard zijn de interviews een step-up naar de vacatures die Branded.Careers aanbiedt. Het zijn er tientallen. Zo bij oa. Nike, Mahieu Construct, Wijs, Unibind, Logi-Technic, AEV Vochten enz.

Branded.Careers werd opgestart in 2014 en heeft inmiddels een indrukwekkend klantenbestand bijeengewerkt. Branded. Careers werd enkele tijd terug overgenomen door de Gumption Group uit Kontich. De Gumption Group rond Bart Embrechts is het erom te doen samenwerkingsverbanden uit te tekenen in de IT-wereld. Naast TheValueChain maken nog zes andere bedrijven deel uit van de groep: Bmatix, Hifluence, mobile, Rank1, V-chain en YouCtrl.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.