The Mansion zoekt nieuwe uitbaters Kristof Demuys en Sam de Kort toen ze The Mansion overnamen. Foto: Jan Brys

Brasschaats hockeyclubhuis The Mansion zoekt nieuwe uitbaters

Sam de Kort en Kristof Demuys zijn aan hun laatste seizoen bij als uitbaters van The Mansion, het clubhuis van hockeyclub Dragons. Er wordt nu gezocht naar nieuwe uitbaters. Drie kandidaten boden zich al aan. Einde april zou de beslissing vallen.

Sam en Kristof begonnen er ongeveer vier jaar geleden mee maar gaan nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. “We doen dit seizoen nog uit, dat is toch eind juni. Dat komen er nieuwe uitbaters. Het was een prachtige periode. We hebben getracht hier die familiale sfeer opnieuw te creëren en ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Het meubilair is veranderd en buiten hebben we die grote tent erbij gezet”, zegt Sam die vroeger gedurende 25 jaar broodjeszaak Sam’s op de hoek van de Miksebaan en de Door Verstraetelei had. Daarna had hij zijn bedrijfje in thuiscatering, maar daaraan kwam een einde door corona. In diezelfde periode keek The Mansion tegen een faillissement aan en leek het voor Sam en zijn kompaan Kristof een geschikt ogenblik om het hockeyclubhuis over te nemen.

“We gaan met de club in alle vriendschap uit elkaar. Ik ga een nieuwe uitdaging aan, maar zal hier zeker nog komen. Mijn dochter speelt bij Dragons. Ik hoop hier te kunnen afsluiten met een bij de mannen of bij de vrouwen, liefst bij allebei. Ze zitten beide nog in de running voor de titel.”

“Het was wel keihard werken. Op zaterdag lopen hier soms 1000 jongeren rond. Ik had weken van 120 uur, maar hoe drukker, hoe liever. Ik heb hier mooie vriendschappen opgebouwd. Met heel wat spelers, ook van de Red Lions, had ik prima contacten. Ik zal me altijd de derby’s herinneren. Er wordt gespeeld op het scherp van de snee, maar na de wedstrijd gaan “vriend en vijand” samen aan de toog.”

The Mansion opende de deuren op 12 mei 2007. Toenmalig voorzitter Jean-Pierre Speleers en voormalig burgemeester Dirk de Kort deden dit met de nodige toeters en bellen. De bouw verliep immers niet zonder slag of stoot. Er werd een speciale vereniging opgericht voor de financiering van het clubhuis. Maar het resultaat mag gezien worden. Door de oprichting van een NV bleef The Mansion onafhankelijk van de club draaien.