Nieuws Antwerpen Brasschaatse kazerne is bedrijventerrein geworden

Brasschaatse kazerne is bedrijventerrein geworden

© Gemeente Brasschaat

Brasschaatse kazerne is bedrijventerrein geworden

De voormalige Luitenant Coppenskazerne in Brasschaat is helemaal omgevormd tot een bedrijventerrein. Er zijn in totaal zo’n 1.000 personen aan de slag. En dat kan nog uitbreiden,  want het gemeentebestuur wil meer grond ter beschikking stellen.
In 2009 startte de gemeente Brasschaat met een omvorming van de militaire kazerne voor para’s tot de Campus Lt. Coppens. In de gemeente zelfs was onvoldoende plaats voor nieuwe bedrijven. Daarom werd gekeken naar de kazerne.  Het bedrijf Van Roey Vastgoed kreeg de opdracht om de site te ontwikkelen. Dat resulteerde voorlopig in 13.000 m2 aan kantoren en 21.000 m2 aan bedrijfsruimte.

In de afgelopen jaren vestigden onder andere Hallmark, Lego, de FOD Financiën, en zopas ook Scapa zich op de nieuwe bedrijvencampus. Vandaag is nog 12 procent van de totale bebouwde oppervlakte over. Schepen Dirk De Kort van Brasschaat zegt ‘apetrots’ te zijn over het project. De gemeente denkt aan een verdere ontwikkeling van nabijgelegen gronden. Aan de voorzijde zou nog een stuk van bijna 1 ha kunnen worden ontwikkeld voor kmo’s. Zo wordt ook nog gepraat met Defensie over een zone van ongeveer 4 hectare aan de Brechtsebaan. Die zouden bovenop de huidige, bijna 10 ha kunnen komen. Federaal vicepremier en titelvoerdend burgemeester van Brasschaat Jan Jambon (N-VA) noemde de campus vrijdag een project voor de toekomst, waar heel wat besturen naar kijken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.