3ri4en Foto: JW

3Ri4en heropent – tijdelijk – aan drukste fietsknooppunt van Vlaanderen: “We blijven tot na Rumst Jaarmarkt”

Na een maandenlange sluiting kan je vanaf nu aan de Rupeldijk opnieuw terecht in brasserie 3Ri4en. Thomas Dumortier (30) en Bert Verbesselt (50), die ook het Reetse café Belle Vue uitbaten, stelden zich kandidaat om de concessie tot begin oktober erbij te nemen.

Brasserie Drie Rivieren werd eind vorige eeuw door het Rumstse gemeentebestuur gebouwd aan de samenvloeiing van de Vete en de Dijle in de Rupel. De locatie langs het jaagpad was een ideaal rustpunt voor veel passanten aan het drukste fietsknooppunt van Vlaanderen.

Vooral tijdens zwoele zomerdagen was het er erg druk. Maar bij koude dagen bleek het niet steeds een succes. Het zorgde er voor dat de zaak, die als 3Ri4en werd omgedoopt, geregeld van uitbater wisselde. De laatste tijd bleef ze, tot ergernis van het gemeentebestuur ook bij mooi weer gesloten.

Maar deze week donderdag gingen de deuren dan plots toch opnieuw open. Meteen stapten de eerste klanten van hun fiets om bij de huidige tropische temperaturen hun dorst te lessen. De officiële opening is dit weekend gepland.

Vier maanden

“Het gaat om een pop-up zomerbar”, zegt Thomas. “De concessie loopt tot na Rumst Jaarmarkt begin oktober. In principe starten hier vlakbij dan ook de bouwwerken van het nieuwe klei- en baksteenmuseum Rupelklei en dan zou de zaak misschien moeilijk bereikbaar zijn. Bovendien is het hier in de winterperiode sowieso een pak kalmer.”

Thomas weet dat ondertussen wel al een tijdje goed terrasjesweer werd gemist. “Dat klopt maar de 3Ri4en was binnen eigenlijk totaal afgebroken toen wij hier kwamen. Er stond geen enkele stoel of tafel meer. De tapinstallatie was weg en in de keuken stond geen enkel toestel meer. We hebben de voorbije weken hard gewerkt om samen met AsterX, La Martiniquaise, Palm en de gemeente alles tegen dit weekend alles in orde te krijgen.”

Burgemeester Jurgen Callaerts bevestigt het verhaal over de ravage in de zaak. “In principe hoorde het meubilair en het materieel ook bij de uitbaters. We hebben tegen de vorige uitbater wel een zaak lopen maar dan alleen voor achterstallige huur.”

Twee zaken

Ondertussen weten Thomas en Bert met hun twee zaken de komende maanden wel wat te doen. “Het is voor ons een testcase”, gaat Thomas verder. “In de 3Ri4en zullen vooral Sara en Marijke voor de service zorgen. Met twee is op sommige momenten voor hen misschien hard werken, wetende dat het buitenterras 160 en binnen nog eens 50 zitplaatsen telt. Maar omdat de keuken werd uitgebroken is de menu wat dat betreft beperkt tot wat ijsjes, pizza’s, wafels en snacks.”

Omdat in het verleden de klanten vaak klaagden over lange wachttijden, voerden de nieuwe zaakvoerders een bestelsysteem met een QR-code in. “De persoon achter de toog krijgt meteen de bestelling te zien die ook reeds betaald is”, zegt Thomas. “We moeten enkel nog maar tappen, aan tafel brengen en afruimen wat uiteraard voor een enorme tijdswinst zorgt.”

Ondertussen hopen de nieuwe zaakvoerders dat het huidige weer nog lang standhoudt. “Voor ons mag dat ruim vier maanden duren. Voor café Belle Vue in Reet is een einddatum onbekend. Die zaak is in handen van drankenhandel AsterX en de zaakvoerders hebben daar bouwplannen maar voorlopig nog geen startdatum.”

De 3Ri4en alle dagen van de week open van 11 uur in de voormiddag tot 11 uur ’s avonds geopend.