Medewerkers Juvah De medewerkers van Juvah zetten zich sportief in en verkochten wijn ten voordele van BOKS vzw. Goed voor 6.220 euro. Foto: Juvah

Brechts installateur ventilaties Juvah haalt ruim zesduizend euro op voor zieke kinderen en volwassenen: “Hopen anderen te inspireren”

De negentig medewerkers van Juvah uit Brecht zamelden met een reeks sportieve acties en exclusieve wijnverkoop 6.220 euro in. Dat overhandigden ze aan de vzw BOKS. Deze patiëntenorganisatie zet zich in voor kinderen en volwassenen met stofwisselingsziekten.

Om het geld bijeen te krijgen, namen de medewerkers van Juvah, de Airchitects, deel aan onder meer stratenlopen, een minivoetbaltornooi en een triatlon. CEO Jan Cools nam zelfs deel aan de 1/2 Marathon des Sables. Juvah schonk voor elke deelnemer vijftig euro aan de vzw.

“Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor goede doelen”, benadrukt Jurgen Van Hasselt van Juvah. ”Via een poll onder onze medewerkers kwamen we uit bij BOKS vzw als goede doel. Het petekindje van een van onze collega’s lijdt aan een stofwisselingsziekte.”

Daarnaast werkte Juvah samen met Jan Oprins uit Rijkevorsel. Samen met enkele Kempense ondernemers bezit die de Zuid-Afrikaanse wijngaard Olivedale Wine Estate. Juvah mocht exclusief de Olvidale wijnen verkopen voor dit goede doel.

Familieweekend

“Voor onze ’kleine’ vereniging maakt dit bedrag echt een groot verschil”, meent voorzitter Lut De Baere van BOKS vzw. Met de opbrengst kan de vzw het dertigjarig jubileum in mei, inclusief sprookjeswandeling, financieren. Net als een bezoek aan Robotland, een geurwandeling met gids en een optreden van stand-upcomedian Jeron Dewulf.”

Maar het grootste deel van de opbrengst gaat naar het BOKS familieweekend in september in Oostende. “Veertig gezinnen genieten dan van een ontspannend en leuk weekend samen. We organiseren allerlei activiteiten zoals een quiz en een zandkastelenwedstrijd. Maar het is vooral het samenzijn dat voor de lotgenoten en hun familie enorm waardevol is.”

Van Hasselt is trots op de medewerkers van Juvah: “Wij blijven ons inzetten voor maatschappelijke doelen en hopen dat ons voorbeeld anderen inspireert.” Juvah telt negentig Zrfchitects in vijf vestigingen. Naast de hoofdzetel in Brecht, zijn dat Stekene, Machelen, Loppem en Lommel. Het bedrijf plaatste al meer dan 12 000 vebntilatie-installaties geplaatst en legde al meer dan 2.500 kilometer leidingen.