Nieuws Antwerpen Brightest uit Kontich wil dé speler worden in softwaretesting

Brightest uit Kontich wil dé speler worden in softwaretesting

Brightest uit Kontich wil dé speler worden in softwaretesting

Kontich – Begin 2016 richtten Pieter Chiau en Koen De Wilde het bedrijf Brightest op. Hun missie: topkwaliteit leveren door zich 100% te focussen op softwaretesting. Brightest mikt op 100 medewerkers in 2022.

Peter Chiau: “Ons doel is om over vijf jaar honderd specialisten aan boord te hebben. Wij willen dé speler worden op het vlak van softwaretesting.”

Testing-as-a-service

Brightest richt zich uitsluitend op softwaretesting, testautomatisatie en het aanbieden van maturiteitsassessments in testing. Vandaag telt het team 35 medewerkers. “Onze mensen zijn dé specialisten in hun vak. Wij zijn geen leverancier maar een partner voor onze klanten. Partners in kwaliteit, zo noemen we dat”, zegt Chiau.
De software tester maakt deel uit van de Gumption-groep in Kontich dat Brightest zowel financieel als zakelijk ondersteunt. Zo kan het softwaretesting bedrijf zich volledig richten op het ontwikkelen van de business. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van 717.000 euro. Voor 2017 mikt Brightest op een omzet van 2.700.000 euro.
“Waar bedrijven vroeger terughoudend waren om geld neer te tellen voor testing, groeit vandaag het besef dat ze net besparen door te betalen voor kwaliteit”, zegt Koen De Wilde. “Kwaliteit is niet langer het voorrecht van multinationals. Wij maken kwaliteit beschikbaar voor kleinere bedrijven.”
Met testing-as-a-service biedt Brightest specialisten op maat van de kmo. Het bedrijf levert ook consultants met specifieke expertcompetenties aan multinationals.

Gegeerde profielen

Quality & Test Engineers behoren in België tot de meest gevraagde profielen volgens LinkedIn en de schaarse kandidaten stellen hogere looneisen dan vroeger. “Toch zijn wij selectief”, vertelt Koen De Wilde. “Wij kiezen mensen die technisch sterk zijn én met wie het fijn samenwerken is. Onze consultants zijn positieve mensen die bestendig goed werk leveren. Dat krijgen we ook telkens weer te horen van onze klanten.”

Brightest Academy en BrightBeing

Met de Brightest Academy biedt het bedrijf zijn medewerkers inzicht in tools en trends in de markt. “Er is een enorme opkomst aan freeware en opensource oplossingen voor testautomatisatie”, zegt Koen De Wilde. “Het is niet makkelijk om het bos door de bomen te zien. We investeren veel tijd in het ontdekken en aanleren van deze nieuwe tools.”
Naast professionele ondersteuning kunnen Brightest medewerkers sinds kort ook een beroep doen op een welzijnscoach. Die ondersteunt hen op fysiek of mentaal vlak, bijvoorbeeld met gezondheidsadvies.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.