Nieuws Antwerpen Britse waterzuiveraar kiest Antwerpen als Europese uitvalbasis

Britse waterzuiveraar kiest Antwerpen als Europese uitvalbasis

Steffen Georg, Bjoern Pietruschka en Ahmed Ismail Steffen Georg, Bjoern Pietruschka en Ahmed Ismail. Foto: BlueCham

Britse waterzuiveraar kiest Antwerpen als Europese uitvalbasis

ANTWERPEN – De Britse start-up Aquature heeft zijn intrek genomen in BlueChem, de incubator voor duurzame energie in Antwerpen. Aquature ontwikkelde een innovatieve waterzuiveringstechnologie en zal zich in BlueChem toeleggen op verder onderzoek en de opstart van pilootinstallaties.

De waterzuiveringstechnologie van Aquature gebruikt hernieuwbare energie en een bio-elektrolysetechniek waarbij microben het water zuiveren. “Tijdens dit proces ontstaan waterstof en andere chemische stoffen als bijproduct en CO2 wordt uit het afvalwater verwijderd”, klinkt het in een persbericht.

Deze CO2 kan dan worden opgevangen en hergebruikt als grondstof voor onder andere synthetische brandstoffen. Dit zorgt ervoor dat het hele proces koolstofnegatief is. Wat wil zeggen dat het de CO2-uitstoot niet alleen compenseert, maar ook CO2 uit de atmosfeer haalt.

Volgens Bjoern Pietruschka van Aquature is BlueChem “de perfecte uitvalsbasis” om zijn jong bedrijf internationaal te lanceren. “Er is hier ondersteuning en een directe link naar de industrie”, vertelt Pietruschka.

In Antwerpen zal Aquature zich toeleggen op verder onderzoek en de opstart van pilootinstallaties. Het bedrijf wil zijn technologie vooral toepassen in de voedings- en papierindustrie en in de landbouw.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.