komono Foto: Katrijn Van Giel

Broers achter brillenlabel Theo stappen in bij sectorgenoot Komono

ANTWERPEN - De drie Antwerpse broers Mik, Jan en Toon Somers zijn voor 40 procent ingestapt in het kapitaal van hun sectorgenoot Komono. Komono-oprichter en CEO Anton Janssens heeft zelf nog 40 procent in handen. Operationeel directeur Carl Liekens bezit de overige 20 procent. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

De instap van de broers Somers komt op het juiste moment. Financieel heeft Komono enkele lastige jaren achter de rug. Waar het in 2017 nog een omzet draaide van 16 miljoen euro viel dat in de jaren daarna terug tot 10 miljoen. In 2018 belandde het bedrijf in het rood. Mede door een implosie van de horlogemarkt en de coronacrisis had het bedrijf moeite hun omzet opnieuw te doen klimmen, tot het in 2021 het herstel inzette.

Brillenlabel Theo is iets ouder en groter dan Komono. In 2021 was het bedrijf nog goed voor een omzet van 16 miljoen euro.

De brillen van de twee Antwerpse labels zijn populair en worden de laatste jaren steeds vaker gedragen door wereldsterren. Zo werden Lady Gaga, Elton John, Spike Lee en Christina Aguilera al gespot met brillen van Theo of Komono.