Carne Diem Antwerpen Anthony en Kevin Leyssens zijn trots op hun producten. — © Filip Spoelders

Broers zetten slagerij Muyshondt verder als slagerij Carne Diem

Voor slagers die uitkijken naar hun pensioen zijn het geen makkelijke tijden om opvolgers te vinden. Luc Muyshondt heeft met Anthony Leyssens gelukkig wel een jonge gepassioneerde beenhouwer gevonden om zijn slagerij verder te zetten.

“Zie je die kipfilet? Ze komen van vrije uitloopkippen. Tijdens het bakken komt daar geen druppel vocht uit. Ons lamsvlees komt van Le Diamandin ten zuiden van Parijs terwijl we Belgisch rundsvlees hebben van runderen die op twee kilometer van de Kust grazen. Door het vele jodium in de lucht zijn ze eens zo gezond”, Anthony Leyssens praat met veel passie over de producten in zijn nieuwe zaak Keurslager Carne Diem aan de Antwerpsestraat in Mortsel.

Beste slager van België

Met steun van zijn broer Kevin en het voormalige team van Luc Muyshondt zet hij de bekende slagerij verder. “Ik ben opgeleid als slager en ik heb veel ervaring opgedaan bij andere slagers. Onder andere bij Benny Vermeulen van Criée heb ik het vak geleerd. Ik zie hem als de beste slager van België. Hij was altijd op zoek naar puur en kwaliteitsvol vlees. Dit doen wij nu ook. Hij helpt ons met het zoeken van de beste leveranciers.”

Puur, kwaliteit en weten waar de producten vandaan komen, Anthony laat deze kenmerken geregeld vallen wanneer hij over de troeven van Carne Diem praat. “Dit vind je eveneens terug in onze charcuterie. Meer dan 85 procent van onze charcuterie bereiden we vers in ons atelier. Iedere dag zullen er voor de klanten andere proevertjes staan zodat ze de eerlijke smaken kunnen ontdekken.”

Maaltijden

Met een chef in huis gaan Anthony en Kevin maaltijden aanbieden die de klanten thuis makkelijk kunnen opwarmen. “Voor iedere maaltijd zijn de mensen welkom. We verkopen brood, eieren, biologische groenten en fruit en natuurlijk onze vele soorten van vlees. Al deze verse en lokale producten komen samen in de maaltijden en gerechten die we bereiden,” vult Kevin aan.

De openingsuren van de slagerij blijven hetzelfde maar voortaan zal de zaak doorlopend en dus op de middag open zijn. Woensdag blijft de sluitingsdag. Bestellingen kunnen via de website, Uber Eats en Deliveroo worden doorgegeven.