Nieuws Antwerpen Brons voor Antwerpse Brouw Compagnie

Brons voor Antwerpse Brouw Compagnie

Brons voor Antwerpse Brouw Compagnie

Voor de tiende maal vond de Brussels Beer Challenge plaats. De resultaten werden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op Horeca Expo in Gent. Miss T Lucie van Antwerpse Brouw Compagnie en Bolleke De Koninck stranden beiden op een derde plaats in hun categorie.

Voor zijn 10de editie registreerde de Brussels Beer Challenge een grote stijging van het aantal deelnemende bieren. Bijna 1.800 bieren uit 35 verschillende landen werden eind oktober beoordeeld door een internationale en professionele jury. Met 80 medailles blijft België de absolute koploper, vóór Italië (33 medailles) en de Verenigde Staten (32 medailles). China won de prijs voor het beste bier in competitie en Noorwegen kaapt de titel van ‘Brouwerij van het Jaar’ weg.

De Antwerpse Brouw Compagnie kon een bronzen medaille in de wacht slepen. In de categorie Pale&Amber Ale / Golden Ale behaalde het bier Miss T Lucie de derde plek. Dit bier van 8% komt dus van dezelfde brouwerij als het Seefbier.

Ook Bolleke De Koninck, ondertussen onderdeel van Duvel Moortgat, behaald in de eigen categorie Pale&Amber Ale / Amber een bronzen medaille.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.