Bro’s on Fire Diego Verbruggen in de nieuwe zaak in Ekeren. Foto: Koen Fasseur

Bro’s on Fire breidt uit in Ekeren en wil nog meer mikken op ‘persoonlijke’ motoren

Diego Verbruggen en vennoot Axel Pasmans verhuisden hun winkel in motoren van Brasschaat naar Ekeren. Hun zaak Bro’s on Fire bevindt zich nu in het centrum van Ekeren en is bijna vijf keer groter dan de winkel die ze vroeger aan de Oude Baan in Brasschaat hadden.

De 28-jarige Diego is als sinds zijn kindertijd gepassioneerd door motoren. “Ik croste rond in onze tuin en was maar al te blij dat ik op 16-jarige leeftijd de baan op mocht. Ik zat hele dagen thuis in een aparte ruimte te sleutelen aan motoren. Nu ben ik er 28 en heb samen met Axel een eigen zaak. We hebben die Bro’s on fire genoemd omdat we ons echt als broers beschouwen. Ik doe dit voltijds, Axel deeltijds.”

Diego ziet dat het gebruik van motoren in de lift zit. “Door de files nemen steeds meer mannen een motor, maar het aantal vrouwen is eveneens stijgend. Veel van de klanten die we in Brasschaat hadden, zijn meegekomen. We willen hier een clubgevoel creëren. Daarom denken we eraan op termijn een bar te openen in de winkel. Naast het verkopen van nieuwe motoren doen we ook ombouwingen voor onze klanten. Vaak wil iemand zijn motor personaliseren. Door hem een andere kleur te geven, het zitje en de stijl en de stijl te veranderen en zo meer. We zien dat hier steeds meer vraag naar is.”

Diego Verbruggen. Foto: Koen Fasseur

Bro’s on Fire verkoopt met Frantic en Mutt Motorcycles eigen merken en natuurlijk ook een hele reeks accessoires. “We hebben ook kleding die je zonder motor kan dragen”, zegt Diego die er vaak aan denkt om aan wedstrijden deel te nemen. “Het zit in mijn achterhoofd, maar voorlopig is het nog maar een droom.”