Brouwerij Cabardouche Foto: Brouwerij Cabardouche

Brouwerij Cabardouche opent taproom in Borgerhout

Brouwerij Cabardouche uit Borgerhout, bekend van bieren als Blonde Stoot en Stout Mokke, opent op 22 juni haar eigen taproom.

Binnenkort viert Cabardouche haar vijfde verjaardag in de Centers op de Engelselei. In september 2019 nam de brouwerij haar intrek in een van de gerenoveerde bogen onder de sporen in Borgerhout. Cabardouche brouwt er authentieke bieren, met Blonde Stoot en Stout Mokke als meest bekende. Daarnaast maakt ze ook bieren op maat, zoals onder meer voor het Libanese restaurant Yalla Yalla op het Tramplein in Antwerpen.

De zaak wordt uitgebaat door Igor Van Soens en Jan Vandewalle. Igor is een van de oprichters van Cabardouche en zijn collega Jan is een ervaren barista en werkt ook voor Caffènation.

“We hebben niet getwijfeld toen de Center naast de brouwerij vrijkwam. Onze brouwerij was al een hele tijd uit zijn voegen aan het barsten, zodat we constant met plaatsgebrek zaten. Naast een hotspot voor bierliefhebbers willen we dat het een ontmoetingsplaats voor de buurt wordt. Waar mogelijk werken we ook samen met lokale partners, zoals Caffènation voor de koffiebonen en De Siroperie voor siropen”, zegt Igor.

Cabardouche Taproom is vanaf 22 juni open op donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens vanaf 9uur.  Geregeld zullen er ook events georganiseerd worden, zoals proeverijen of optredens