Beaumont Florence

Brugse Florence Beaumont zoekt haar ondernemersgeluk in Spanje

BRUGGE - Een job onder de zon? Tsja, waarom niet? De uit Brugge afkomstige Florence Beaumont heeft in elk geval de stap gezet en beproeft haar ondernemersgeluk vanuit Alicante. 

Florence heeft een lange staat van dienst met haar succesvolle zaak Les Coquettes in Brugge en haar ervaring op Tenerife. De West-Vlaamse onderneemster wordt nu bij het Vlaamse bedrijf Nieuwbouw in Spanje de nieuwe area manager voor de Costa Blanca Noord.

"De zin voor het ondernemerschap is vroeg begonnen, sinds mijn 18e", zegt ze. "Vele reizen en bijscholingen hebben mij de creativiteit gegeven in het ondernemerschap. Tien jaar lang heb ik een zaak opgebouwd in Brugge (les Coquettes), een groot kapsalon met 10 werknemers waar er ook een koffiebar met barista werd geserveerd aan de klanten. In 2021 verhuisde ik naar Tenerife en heb daar 2 jaar in vastgoed gewerkt. Daar ben ik in contact gekomen met Nieuwbouw in Spanje en Nieuwbouw in Tenerife, de grootste Vlaamse speler op Tenerife. Ik had weet van hun verdere expansieplannen aan de Costa Blanca Noord en heb dan ook niet getwijfeld."

Nieuwe trend

Het van origine Antwerpse bedrijf Nieuwbouw in Spanje meldt dat de regio rond Alicante fors in opmars is bij Vlamingen die een stulpje of een stulp willen kopen. "Al jaren kent de regio een sterke groei met een jaarlijkse stijging van maar liefst 25%", aldus Carl Vorsselmans namens Nieuwbouw in Spanje.

In Spanje is kennelijk al langer een beweging bezig van Ibiza (waar de prijzen astronomisch zijn) naar het vasteland en meer bepaald de regio van Moraira en omstreken. De populariteit van luxe vastgoed in Alicante en omstreken neemt voorlopig niet af. Het segment laat veerkracht zien: terwijl de totale huizenverkopen in Spanje met 12% daalden, stegen de verkopen van luxe vastgoed in Alicante het afgelopen jaar met maar liefst 55%. De regio profileert zich steeds nadrukkelijker als dé nieuwe bestemming voor wie op zoek is naar een exclusieve woning aan de Spaanse costa.