AGS_Afbeelding

Bubbelpakket wordt vaste waarde in golfaanbod van Antwerp Golf School

Dé sport die de afgelopen twee jaar steeds groter en populairder werd? Golf, want ondanks de pandemie kon er steeds op een veilige manier buiten worden gespeeld. Ook bij Antwerp Golf School zien ze de populariteit toenemen en dat heeft de Aartselaarse golfschool voor een groot deel aan zichzelf te danken. “Al vrij snel hebben we een aangepast bubbelpakket gelanceerd. Vandaag heeft dat pakket zelfs een vaste plaats gekregen naast de klassieke privé- en groepslessen”, vertelt bestuurder Kris Van Ingelgem.

De cijfers van Golf Vlaanderen liegen er niet om. Met 48.344 leden was golf in Vlaanderen nog nooit zo groot. In 2021 registreerde de federatie van golfclubs 11.000 nieuwe aansluitingen en/of heraansluitingen. Tegelijk zag ze 6.800 mensen de sport verlaten. In z’n totaliteit betekent dat een groei maar liefst 11% in aantal leden.

Antwerp Golf School (AGS) neemt eenzelfde tendens waar. Vooral toen het twee jaar geleden een bubbelpakket – ook wel een staycation-pakket genoemd – lanceerde, zag het de interesse toenemen.

“Golf is twee jaar lang de meest veilige buitensport geweest”, ervaart Kris Van Ingelgem. “Maar als golfschool vonden we het belangrijk om ook in die periode te waken over de ontwikkeling van startende spelers. Neem daar nog bij dat golf de ideale gezinssport is en zo is uiteindelijk het bubbelpakket ontstaan.”

Een leerrijke kennismaking met de sport

En ook al verwijst de naam ‘bubbelpakket’ naar een fenomeen van twee jaar geleden, ook vandaag blijft het pakket enorm populair onder de titel ‘individueel lespakket’. Daarbij volg je alleen of met een zelfgekozen groep van maximaal 4 personen 5 keer les op momenten die je zelf kan kiezen. Je krijgt alle technieken aangeleerd van de golfpro’s en word je drie maanden lang volwaardig lid bij AGS.

“Het is echt een schot in de roos, of om het in golftermen uit te drukken: een hole-in-one. Het is een toegankelijke en leerrijke manier om kennis te maken met de sport. Heb je de smaak te pakken dan krijg je bij dit pakket nog een korting op het jaarlidmaatschap”, vult Kris aan.

Naast het individueel lespakket, de privé- en de groepslessen, blijft AGS ook inzetten op teambuildings voor bedrijven, al dan niet met catering.