Nieuws Antwerpen Bubble Post Mobiliteitskampioen 2015

Bubble Post Mobiliteitskampioen 2015

Bubble Post Mobiliteitskampioen 2015

postDe start-up Bubble Post is verkozen tot de Mobiliteitskampioen 2015. Met deze wedstrijd zocht het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) naar de ondernemer die het best een antwoord biedt op het mobiliteitsvraagstuk. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het Gala van de Mobiliteitskampioen. Solidariteit voor het Gezin won de publieksprijs.

Het Gala van de Mobiliteitskampioen vond plaats in het provinciehuis van Oost-Vlaanderen. Naast Bubble Post en Solidariteit voor het Gezin waren ook Dumoulin Bricks en Umicore genomineerd voor deze titel. Een deskundige en onafhankelijke jury boog zich de voorbije maanden over hun dossier.

“Bubble Post geldt als een rolmodel inzake ecologisch transport. Op overtuigende wijze probeert deze jonge onderneming het gebruik van de wagen zoveel mogelijk uit de stad te bannen.” Met die woorden motiveerde Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom het verdict van de jury bij de bekendmaking van de winnaar. Bubble Post geniet nu twee jaar lang de uitstraling als eerste laureaat van de Mobiliteitskampioen.

Van Gentse fietstaxi tot een innoverend en ecologisch transportbedrijf met internationale ambities: het gaat hard voor Bubble Post. Drie jaar geleden reden ze alleen nog rond in Gent. Volgend jaar zijn ze actief in 19 steden, waaronder Antwerpen. Het bedrijf is ook aan de slag in Nederland. En dat met een totaal andere aanpak dan traditionele transportfirma’s. Yan Ketelers, communicatie- en marketingverantwoordelijke: “Wij geloven echt in een stad van de toekomst waar alles duurzaam of ecologisch is. Een mobiliteitsplan hebben we niet. Duurzame mobiliteit zit gewoon in ons.”

Ook de uitreiking van de Publieksprijs was een hoogtepunt op het Gala van de Mobiliteitskampioen. De achterban van de genomineerden en het grote publiek konden hun stem uitbrengen op www.mobiliteitskampioen.be. Net geen 5.000 mensen kozen hun favoriet. Solidariteit voor het Gezin trok uiteindelijk aan het langste eind met 37% van de stemmen. De thuiszorgdienst schakelde over naar een elektrisch en hybride wagenpark.

De mobiliteitsinvesteringen van de andere finalisten werden eveneens tijdens het Gala in de kijker gezet. Dumoulin Bricks, de snelbouwsteenfabrikant uit Roeselare, maakt furore met transport langs waterwegen. Umicore, het materiaaltechnologiebedrijf met een raffinage- en recyclagesite in Hoboken, trok dan weer de aandacht met een uitgekiend mobiliteitsplan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.