Heropening De Put Foto: Koen Fasseur

Café De Put heropent in Kapellen

KAPELLEN - Aan de spoorwegovergang in Kapellenbos op de grens Kapellen-Kalmthout gaan zaterdag de deuren van café De Put opnieuw open. Marco Verschueren (56) en Sandra Van de Velde (55) heropenen hun café. Het wordt een herstart, want nu moet het koppel De Put met zijn tweetjes trekken.

Veel mensen kennen het café onder de vroegere naam Den Dwerg of later Louter Kabouter. Enkele jaren geleden werd de zaak herdoopt tot Put 19. Dat was een knipoog naar het nabijgelegen golfterrein. De 19de hole was dan het café.

Ondertussen is er heel wat veranderd. Marco Verschueren nam Put 19 over met een compagnon. Wanneer die besloot om uit het project te stappen, gooiden Marco en Sandra zich voor de volle pot in het project. Marco Verschueren: “We deden de deuren even dicht. Alles werd opnieuw geschilderd en opgesmukt. Zo willen we duidelijk maken aan de klanten dat vanaf nu Sandra en ik de enige uitbaters van café De Put zijn.”

 

Sandra Van de Velde: “Het nummer 19 zit niet meer in onze naam. Eigenlijk is de link naar het golfterrein nooit echt ingeburgerd. De golfers komen nog steeds naar De Put, maar in de volksmond spreken de mensen over De Put. Sommigen maken duidelijk dat ze een “putteke gaan doen”, wanneer ze afzakken naar ons café. Spreken van een putteke doen, is ondertussen gemeengoed geworden en de uitdrukking is wel volledig ingeburgerd.”

Livemuziek

De Put is toch wat een buitenbeentje in de Kapelse horeca. “Om te beginnen houden we het café niet open op zaterdag. Voor vele collega’s is dat een topdag. We kiezen ervoor om op zaterdag de deuren dicht te doen voor de klanten. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Wie op zaterdag een gratis zaal wil, kan bij ons terecht. Privéfeestje of een familiehappening, het kan allemaal. De zaal is gratis, maar wij staan wel in voor de tap en zorgen ook voor het personeel. Willen de mensen ’s avonds een warme hap, dan kan dat geregeld worden”, zegt Marco.

 

De Put zet elke zondag in op livemuziek en liveoptredens. “Dat is een van onze grote troeven. Elke maand maak ik een agenda van de verschillende optredens op zondag. De eerste zondag na de opening, en dat is zondag 16 april, nodigen we een special guest uit en dat wordt showqueen Stefanie Storm. Zondag 23 april passeert Crazy Guitar de revue en Charley zorgt voor de sfeer op zondag 30 april.”

Sandra geeft nog mee dat De Put ook een vaste waarde is bij veel fietsers. “We liggen vlak aan de fietsostrade F14 en weten ondertussen uit ervaring dat heel wat tweewielers bij ons een tussenstop inlassen. Daarom hebben we ook twee oplaadpunten voorzien voor e-bikes.”