Uitbater Lars Coppens. Foto: Filip Spoelders Uitbater Lars Coppens. Foto: Filip Spoelders

Café De Sportvriend heropent volgende week: “Alles vernieuwd maar de retrolook bleef behouden”

De inwoners van Vremde hebben er zeker naar uitgekeken, maar op zaterdag 30 september kunnen ze weer terecht in café De Sportvriend aan de Dorpsplaats. Mallenaar Lars Coppens, ook zaakvoerder bij Hof van Ranst, zal het café heropenen.

“Zelf spreek ik over een bistro café en zo zullen we ook naar buiten komen. Naast iets komen drinken, zullen we onze klanten ook enkele kwaliteitsvolle gerechten kunnen voorschotelen. Het wordt een beperkte kaart met een vijftal voor- en hoofdgerechten zoals kaaskroketten, filet pur, stoofvlees en vol-au-vent aangevuld met croques en suggesties”, vertelt Lars.

Met zijn opleiding aan de hotelschool weet hij welke richting hij uit wil met café De Sportvriend. “Ik wil iedereen bereiken om iets te komen drinken of een hapje te eten. De toog mag vol zitten om een pintje te drinken met daarbij bijvoorbeeld een ambachtelijk plankje gevuld met worst of kaas. Alle leeftijden zijn welkom, net zoals verenigingen. Er komen al zeker twee wielerclubs en achteraan ons mooi terras hebben we ook petanquebanen liggen.”

Retrolook

Het interieur van de zaak werd helemaal vernieuwd en opgefrist. “Dit was nodig want het café stond drie jaar leeg. Ondanks de volledige vernieuwing vond ik het belangrijk om de retrolook te behouden”, zegt Lars, die de afgelopen acht jaar een afwerkingsbedrijf in de bouw runde.

Op zaterdag 30 september openen de deuren aan de Dorpsplaats. “Tijdens de werken zijn reeds veel inwoners komen vragen wanneer we open gaan of wilden ze al plaats nemen. Ik denk dat Vremde echt uitkijkt naar de herstart van De Sportvriend. We zullen van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur geopend zijn. Na verloop van tijd zullen we kijken of we deze uren moeten aanpassen.”