Nieuws Antwerpen California Dream zoekt 125.000 euro

California Dream zoekt 125.000 euro

California Dream zoekt 125.000 euro

SINT-NIKLAAS – Thibaut De Decker importeert met zijn onderneming California Dream classic cars naar België en verkoopt ze aan auto-enthousiastelingen. Klanten kunnen kiezen voor een model uit de stock of kunnen ook de opdracht geven om op zoek te gaan naar hun specifieke droomwagen. Om verder te investeren in oldtimers en infrastructuur is California Dream op zoek naar 125.000 euro financiering. 

Zo’n 7 jaar geleden kocht Thibaut De Decker zijn eerste oldtimer uit Amerika. Er was wat restauratiewerk aan, maar uiteindelijk kon Thibaut zijn auto showen op verschillende oldtimerevents. Meer zelfs, hij kon de auto doorverkopen met winst. Thibaut stelde na enkele van deze successen vast dat deze werkwijze potentieel had voor een onderneming. Daarom startte hij in 2017 met California Dream, waarmee hij oldtimers in de VS of in Europa aankoopt, deze naar België transporteert en verkoopt aan auto-enthousiastelingen of mensen die de classic cars zien als een investering.

Er zijn twee types klanten bij California Dream: liefhebbers die een oldtimer kopen met het hart en liefhebbers die een oldtimer kopen met het hoofd. Bij de eerste doelgroep gaat het meestal om mensen die een bepaalde droomwagen in gedachten hebben. Voor hen is de toekomstige waarde van minder groot belang. Dit laatste is wel belangrijk voor investeerders; zij kopen voornamelijk een oldtimer omwille van de herverkoopwaarde.

“Door onze uitstekende kennis van oldtimers en door het feit dat we de lat zo hoog leggen voor de oldtimers die we aankopen, proberen we de kansen op een goede herverkoopwaarde te verhogen. Ondertussen vond al een 20-tal classic cars een nieuwe eigenaar via California Dream”, vertelt Thibaut De Decker.

Investeer mee in California Dream

California Dream is nu een financieringszoektocht gestart. Via winwinleningen wil het 125.000 euro ophalen, aangevuld met een banklening van hetzelfde bedrag. “Door de wagens te moeten voorfinancieren is er een soort stop & go in onze cashflow: we kopen wagens aan en moeten wachten tot de verkoop tot we nieuwe kunnen aankopen. Door financiering op te halen zullen we een diverser aanbod hebben, waardoor onze cashflow verbetert en we sneller kunnen groeien”, legt Thibaut uit.

Met de opgehaalde financiering zal Thibaut zijn aanbod uitbreiden door niet alleen in de VS maar ook in Europa op zoek te gaan naar classic cars. Vooral op de Italiaanse markt hoopt hij enkele goede oldtimers te vinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.