Nieuws Antwerpen Callant Verzekeringen partner RAFC Antwerp

Callant Verzekeringen partner RAFC Antwerp

Callant Verzekeringen partner RAFC Antwerp

antwerpVanaf volgend seizoen wordt Callant Verzekeringen en Financieel Advies partner en verzekeraar van voetbalclub RAFC Antwerp. De verzekeringsmakelaar wil met Antwerp mee naar eerste klasse. Sport is hoe dan ook de rode draad doorheen Callant Verzekeringen. Het bedrijf verzekert en steunt kampioenen zoals KAA Gent (Jupiler Pro League), STVV (kampioen in tweede klasse), KV Oostende (revelatie eerste klasse), BC Oostende (kampioen in de eerste klasse basket), KBBC Oostkamp (kampioen in de derde klasse basket), Callant Tongeren handbal (kampioen), Preben Vanhecke Belgisch kampioen wielrennen en Jelle Wallays en Edward Theuns, eerste en tweede in Dwars door Vlaanderen 2015 met hun ploeg Topsport Vlaanderen Baloise.

Callant Verzekeringen werd in 1992 opgestart in Knokke-Heist waar Peter Callant zich gevestigd had als boekhouder, verzekeringsmakelaar en bankagent. Hij breidde zijn activiteiten onverminderd verder uit met interne groei (Oostkamp en Gent) en acquisities. Callant nam enkele tijd terug de Isa group over met vestigingen in Braschaat, Berchem en Hoboken. Het bedrijf zal zich binnen afzienbare tijd vestigen aan de Frankrijklei in Antwerpen. Callant is ook aanwezig in Tongeren en Sint Truiden. De West-Vlaamse verzekerinsgmakelaar draait onderhand mee in de top-10 van de Belgische makelaars en stelt zowat 100 mensen tewerk. De geconsolideerde premie incasso van de verschillende vestigingen bedraagt (exclusief Limburg) ongeveer 95 miljoen Euro,

“Laat het echter duidelijk zijn dat sport sponsoren geen doel op zich is”, zegt Peter Callant. “Sport verzekeren, dat is onze business! Wij zijn het sportgeweten van Vlaanderen op verzekeringsvlak! Sport gebruiken we echter ook om onze naambekendheid te vergroten. Dat geeft onze bestaande klanten een zekere gemoedsrust en maakt het ook gemakkelijker om nieuwe klanten en nieuwe medewerkers aan te trekken. Via onze sportsponsoring gaan we ook netwerken, organiseren we business diners bij ons in Oostkamp met de topsponsors van diverse ploegen. Tenslotte gebruiken we topsportactiviteiten om onze klanten te verwennen, contact te hebben met hen. Zonder tevreden klanten hebben we immers geen reden van bestaan!”

Callant kiest voor de sport omdat het per definitie mensen samen brengt. Zowel sporten als supporteren brengt mensen samen in een positieve sfeer. Callant wil echter ook letterlijk een sportief bedrijf zijn. De werknemers worden gestimuleerd om te sporten. Er wordt gezwommen en gelopen in team, er is wekelijks een turnuurtje. Werknemers krijgen ook flexibele uren om te kunnen deelnemen aan die sportieve momenten die dikwijls worden afgesloten met een gezonde tas soep.

Een sportieve makelaar wil voorop lopen. Callant is al jaren pionier in het digitaal werken met zijn klanten. In dat kader paste de overname van de Isa Group. Zowel Callant als Isa group hebben al heel wat gepionierd op digitaal vlak. Voor ondernemingsklanten heeft Callant online modules voor vlootbeheer en cargo verzekeringen.

“De samenwerking tussen RAFC Antwerp en Callant is een perfect voorbeeld van groeien via de digitale wereld”, zegt Eric Monsieur, hoofdverantwoordelijke Sales bij Callant. “RAFC Antwerp en Callant vinden elkaar in het buitengewone! Beiden hebben een grote community die virtueel is. RAFC heeft 45.000 volgers op haar facebookpagina, Callant heeft, dankzij het fietsomnium, 50.000 bezoekers per jaar op zijn website. Die twee zaken worden nu gecombineerd tot het grootste virtuele netwerk van het land! We mogen hier dus letterlijk en figuurlijk over een buitengewone samenwerking spreken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.