Nieuws Antwerpen Cargofietsen en fietstrailers voor Antwerpse stadsdistributie

Cargofietsen en fietstrailers voor Antwerpse stadsdistributie

Cargofietsen en fietstrailers voor Antwerpse stadsdistributie

ANTWERPEN/ZOERSEL – Bycykel, De Kringwinkel Antwerpen en Ecomat/Circomat gaan met steun van Slim naar Antwerpen zeven professionele cargofietsen en fietstrailers inzetten voor stadsdistributie. Ook andere bedrijven en buurtbewoners kunnen de transportmiddelen ontlenen.

Mobiliteitsorganisatie Bycykel vzw, die de cargofietsen en -trailers initieel aankocht, maakt ze rijklaar en heeft een reservatiesysteem opgezet. De Kringwinkel en bouwmaterialenbedrijf Ecomat/Circomat deden een financiële bijdrage binnen het project, waarbij ze eigenaar werden van de cargofietsen en -trailers. De fietsen hebben een gezamenlijk laadvermogen van ruim één ton.

Minder vrachtwagens

Ecomat/Circomat, een leverancier van bio-ecologische bouwmaterialen uit Zoersel, zet twee cargofietsen en fietstrailers onder andere in om hun hermonteerbare bouwcomponenten op te halen en terug te brengen naar hun microhub in Borgerhout. Daar kunnen klanten uit de stad zelf kleine hoeveelheden materiaal ophalen. Zo wordt de eigen vrachtwagen zo weinig mogelijk gebruikt om de laatste kilometers vanaf de microhub af te leggen. Verder kunnen de lokale handelaars van de centers en buurtbewoners ook de cargofietsen en trailers ontlenen voor vervoer van iets groter materiaal.

De Kringwinkel Antwerpen, bestaande uit 10 tweedehandswinkels en 2 webshops, gebruikt zijn vijf cargofietsen en trailers onder andere om tweedehandsmateriaal op te halen en te leveren. Daarnaast zullen ze de fietsen inzetten voor het project Plan Twee. Daarbij maken ze in samenwerking met de psychiatrische afdeling van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen verwaarloosde planten opnieuw levensvatbaar. Die planten worden nadien met de cargofiets vervoerd naar De Kringwinkel Borgerhout om daar een nieuwe eigenaar te vinden.

Ook de inwoners van Antwerpen kunnen gebruikmaken van de fietsen. Tot en met 30 november is dat gratis, daarna ligt de kostprijs tussen 7 en 10 euro per uur. Reserveren kan online.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.