download (1)

Caroline Van Cauwelaert wordt nieuwe ceo van EPCON

EPCON, de health tech start-up die artificiële intelligentie inzet om epidemieën te beheersen, stelt Caroline Van Cauwelaert aan als nieuwe ceo. Geruggensteund door een kapitaalsverhoging van bijna 500.000 euro wil EPCON nu in nog meer regio’s nog meer ziektebeelden te lijf gaan met artificiële intelligentie.

Caroline Van Cauwelaert volgt Vincent Meurrens op, die het bedrijf in 2018 samen met Thys Potgieter oprichtte. Door een recente kapitaalverhoging van bijna 500.000 euro moet de nieuwe ceo de innovatieve activiteiten van EPCON verder uitbreiden en de groei versnellen. Technologie en gezondheidszorg waren lang twee gescheiden werelden, maar overheden en farmabedrijven ontdekken nu dat artificiële intelligentie ontzettend veel mogelijkheden biedt om ziektes te bestrijden”, vertelt Van Cauwelaert.

Door artificiële intelligentie los te laten op socio-demografische gegevens van patiëntendata kan EPCON gezondheidsrisico’s kwantificeren en de prevalentie van een aandoening inschatten. Als lokale overheden en organisaties weten hoeveel besmettingen op hen afkomen, kunnen ze zich daar op tijd op voorbereiden.

Het doel van EPCON is om de komende jaren te verdubbelen in groei. Zowel in België als in Zuid-Afrika wordt het team verder uitgebreid om de AI-technologie op te schalen. Het bedrijf wil daarnaast verder inzetten op nieuwe regio’s en lifestyle diseases zoals diabetes. “Nu farmabedrijven meer dan ooit moeten bewijzen of medicatie effectief is om op terugbetaling te kunnen rekenen, spelen die data een cruciale rol. Zo dragen we niet alleen bij aan het beheersen van epidemieën, maar helpen we ook om de gezondheidszorg toegankelijk te maken”, besluit Meurrens.