Century 21 gaat ook aan nieuwbouw doen

centuryDe vastgoedmakelaar Century 21 Benelux gaat in nieuwbouw. De marktleider in de verkoop van residentieel vastgoed zet daarmee een doelgerichte diversificatie in. De keten wordt met zijn 182 kantoren aangestuurd vanuit Zoersel

In die vernieuwde strategie wil Century 21 gaan samenwerken met diverse projectontwikkelaars en zette de voorbije weken het eerste grootschalige nieuwbouwproject in de etalage. Het gaat om een ecologisch project van 193 vakantiewoningen in Henegouwen, Your Nature, waarbij de keten instaat voor de verkoop ervan.

Het nieuwe management wil haar expertise in het nieuwbouwsegment drastisch uitbouwen en voorziet daarvoor onder andere specifieke opleidingsprogramma’s voor haar vastgoedmakelaars. Opzet is om in 2016 op nationaal vlak een uitgebreid nieuwbouwaanbod te kunnen voorleggen.

De nieuwe strengere energienormen en de oplopende energiefactuur zullen kopers volgens een marktanalyse steeds meer richting nieuwbouw duwen. Uiteraard moet het allemaal gefinancierd kunnen worden, en daarin is zeker een belangrijke rol weggelegd voor de financiële sector. Maar als vastgoedsector is het onze verantwoordelijkheid om kopers van een nieuwbouwpand meer en beter te begeleiden op juridisch en technisch vlak, stelt operationeel directeur, Isabelle Vermeir.

Een ander belangrijk element waar de vastgoedgroep vandaag uitdrukkelijk voor kiest, is dat van een strengere kwaliteitsbewaking. De focus verschuift uitdrukkelijk van kwantiteit naar kwaliteit, en dat mag letterlijk genomen worden. "De voorbije maanden werd zo binnen de groep afscheid genomen van een tiental immokantoren, omdat ze niet in staat waren om de hogere kwaliteitseisen op te volgen. Met 182 vastgoedkantoren in België blijft Century 21 Benelux echter de afgetekende marktleider in de residentiële vastgoedmarkt."

Century 21 is als keten gebouwd op het systeem van franchising. 182 zelfstandigen opereren op die manier vanuit een totaalconcept dat het embleem tot absoluut marktleider in België maakte.