Nieuws Antwerpen CEO BASF geeft gastcollege aan leerlingen PITO

CEO BASF geeft gastcollege aan leerlingen PITO

Leerkracht Bart Roggeman in het labo. Foto: provincie Antwerpen.

CEO BASF geeft gastcollege aan leerlingen PITO

In het kader van het VLAJO-project, ‘Ondernemers voor de klas’, heeft Jan Remeysen, ceo van BASF Antwerpen, een gastcollege gegeven aan enkele klassen van 6 TSO van PITO. Ter voorbereiding op het college bezorgden de leerlingen vooraf hun vragen, wat leidde tot een boeiend gesprek over de chemiesector, het milieuaspect van de petrochemische nijverheid en over werkzekerheid in de nabije omgeving.

“Ik vind het cruciaal dat we jongeren reeds tijdens hun schoolloopbaan de kans bieden te proeven van het bedrijfsleven. We zijn overtuigd dat een nauwe samenwerking tussen onderwijs en de industrie zijn vruchten afwerpt. BASF Antwerpen biedt daarom jaarlijks 200 stages en duale leerwerkplekken aan”, legt ceo van BASF Jan Remeysen uit.

Na het gastcollege volgde een bezoek aan de labo’s proceschemie en automatisatie van de school. Daar staan enkele indrukwekkende installaties, waarmee de leerlingen leren werken tijdens labolessen. Toelichting werd voorzien door leerkrachten Bart Roggeman en Egon Zand, die met BASF en andere bedrijven samenwerken in het kader van de Se-n-Se-opleiding Chemische procestechnieken van PITO.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.