Nieuws Antwerpen Certificaat voor Cleaning Masters

Certificaat voor Cleaning Masters

Certificaat voor Cleaning Masters

cleanDe schoonmaakdivisie van Multi Masters Group, Cleaning Masters  uit Merksem heeft het ISO 14001-milieucertificaat versie 2015 behaald. “Als een van de eerste bedrijven in onze sector”, zegt Robert Franck, bestuurder bij Cleaning Masters. “Onze klanten vragen meer en meer om een milieubewuste aanpak. We waren al ruim tien jaar in het bezit van het ISO 14001-certificaat, maar we wilden zo snel mogelijk voldoen aan de nieuwste norm. Nu hebben we het bewijs op papier dat we enorm bezig zijn met het milieu en meegaan met de nieuwste ontwikkelingen op dat vlak.”

Bij de toekenning van het ISO-certificaat wordt niet over één nacht ijs gegaan. “Dat klopt, de audit heeft in totaal zeven dagen geduurd. Op alle niveaus van onze firma werden mensen ondervraagd: de directieleden, de milieufunctionaris, de regioverantwoordelijken, iemand van de verkoop, leden van ons inspectieteam en natuurlijk ook de mensen op de werkvloer. Bovendien bezocht de auditeur regionale kantoren van Cleaning Masters en ging hij een kijkje nemen bij enkele van onze klanten. Hij ging dus heel grondig te werk.”

Wat is er nieuw in vergelijking met de vorige versie van de ISO 14001-norm? “Er zijn heel wat veranderingen aangebracht, maar de belangrijkste nieuwe vereisten omvatten onder meer een prominentere rol voor milieumanagement binnen de strategische keuzes van de organisatie, een grotere betrokkenheid van de directie en het invoeren van proactieve initiatieven om het milieu te beschermen.”

Cleaning Masters treedt al jaren naar voor als een bedrijf dat durft te innoveren. “Wij waren een van de eerste bedrijven in de sector met een ISO 9001-kwaliteitscertificaat. We zijn ook een van de weinige firma’s in onze sector met een VCA P-certificaat, het bewijs dat wij voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Daarnaast kregen we van de ABSU (Algemene Belgische Schoonmaak Unie) het attest Duurzame Ontwikkeling. Met grote onderscheiding. En nu voldoen we dus aan de nieuwste norm op het vlak van milieu.”

Cleaning Masters is de schoonmaakdivisie van Multi Masters Group die vanuit zes vestigingen verspreid over heel België een waaier van diensten aanbiedt.

Vader Paul de Schutter bouwde zijn bedrijf Cleaning Masters destijds geleidelijk uit tot een van de toonaangevende ondernemingen uit de sector. In een harde concurrentiële markt slaagde de zoon, Nicolas de Schutter erin om de firma gestaag te laten opklimmen tot de top vijf van de zogenaamde facilitaire dienstverleners. De expansie verliep zo opvallend vlug dat men er zelfs in het Franse Rennes hoogte van kreeg. De Franse groep Samsic zag in Cleaning Masters een geschikte kandidaat om er de eigen marktposities in België mee uit te bouwen.

In dezelfde filosofie van het Franse moederbedrijf werd ook Cleaning Masters multidisciplinair verder uitgebouwd. In die mate dat de strategie niet langer exclusief afgesteld werd op schoonmaakactiviteiten in zegmaar kantoren maar ook op industriële reinigingsactiviteiten, groenonderhoud, klusjesdiensten, technisch onderhoud, ongedierte-controle, sanitaire hygiëne, las- en constructiewerkzaamheden tot zelfs catering. Vandaar destijds ook de optie om Cleaning Masters onder te brengen onder een brede merknaam, Multi Masters Group.

Een overzicht:

* Cleaning Masters: klassieke schoonmaak, industriële schoonmaak, ruitenwasserij, special cleaning;

* Green Masters: groen- en parkingonderhoud;

* Hygi Masters: ongediertebeheersing, sanitaire hygiëne, gebouwenzorg, ophaaldienst voor overleden huis- en gezelschapsdieren;

* Techni Masters: outsourcing van technische profielen, building maintenance;

* Mobility Masters: schoonmaak en onderhoud van alle soorten voertuigen;

* Max & Masters: bedrijfscatering, organisatie van evenementen;

* F&F Masters: reinigingen in de voedingsindustrie;

* Construct Masters: las- en constructiewerken;

* Recrewtment: HR-oplossingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.