Nieuws Antwerpen Certificaten voor Reynders Label Printing

Certificaten voor Reynders Label Printing

Certificaten voor Reynders Label Printing

reyndersReynders Label Printing heeft voor vier vestigingen hernieuwde certificaten gekregen voor kwaliteitsmanagement en milieubeheer. Het bedrijf uit Boechout werd door Vinçotte bekroond met ISO 9001, wereldwijd de best bekende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De milieunorm ISO 14001 werd vorig jaar grondig gewijzigd. De nieuwe versie sluit kennelijk nog nauwer aan bij de vereisten van moderne, innovatieve ondernemingen.

Reynders Label Printing, en meer bepaald de Belgische en Franse vestigingen ‘Reynders Etiketten’, ‘Reynders Pharmaceutical Labels’, ‘Reynders Etiquettes Cosmétiques’ en ‘Reynders Etiquettes France’ zijn de eerste label printers die door Vinçotte gecertificeerd worden volgens de nieuwe versie van deze normen.

Reynders Label Printing, een groep drukkers met vijf vestigingen in eigen land en telkens één in Frankrijk, in Polen en in India is gespecialiseerd in de ontwikkeling en de productie van zelfklevende etiketten, zogenaamde shrink sleeves en complexe verpakkingsmaterialen.

In 2016 bestaat het bedrijf 60 jaar en de afgelopen twee decennia heeft het zich bij de top van Europese leveranciers weten te nestelen voor uiteenlopende sectoren als de voedings- en drankenindustrie, cosmetica, pharmaceutica, personal care, petro- en agrochemie en huishoudproducten.

440 medewerkers en een uiterst modern productie-apparaat zorgen dagelijks voor een constant hoge kwaliteit die internationaal geapprecieerd wordt door meer dan 3.000 klanten.

“De geldigheidstermijn van ons bestaande certificaat ISO 9001:2008 liep ten einde in februari 2016. We hadden bij de toezichtsaudit in 2015 dan ook al besloten om zo snel mogelijk over te stappen naar de nieuwe versie van de normen.”, zegt QESH-manager Johan Lievens.

“Als familiebedrijf voert Reynders al jaren een strikt beleid op het vlak van kwaliteit, milieu en veiligheid.”, vult CEO Marc Reynders aan. “Bovendien zijn wij sterk gefocused op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en de nieuwe versie van de normen helpt ons om nog beter in te spelen op de wensen van onze stakeholders.”

“Sommige bedrijven kijken met enige terughoudendheid naar deze omschakeling”, vervolgt Johan Lievens, “maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het absoluut ongegrond is. Van zodra de nieuwe versie gepubliceerd werd, hebben we met een klein team alle verschillen en veranderingen grondig bestudeerd en besproken hoe we de overgang het vlotst zouden laten verlopen.”

“Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd sinds 1994 en we hebben dus al wat veranderingen meegemaakt.”, besluit Lievens, “De gecombineerde audit van ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001 door Vinçotte verliep vrij vlot, vooral omdat er ons voldoende tijd gegund werd om onze visie op de invulling van de nieuwe versies van de verschillende normen toe te lichten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.