Nieuws Antwerpen Chalair Aviation geland op Deurne

Chalair Aviation geland op Deurne

Chalair Aviation geland op Deurne

chalairIn de drukte na de terroristische aanslagen op Zaventem is de intocht van Chalair Aviation op de luchthaven van Deurne ietwat onopgemerkt voorbijgegaan. De Franse vliegtuigmaatschappij heeft inmiddels echter twee nieuwe  verbindingen voor de Antwerpse luchthaven ingevlogen. Chalair Aviation vliegt nu zeven keer per week op Genève en drie keer op Caen.

Chalair Aviation is een Franse maatschappij die vanuit Caen een hoofdzakelijk Frans netwerk beheert. De Fransen zijn ook actief in Afrika. Het management heeft onderhand de commeriële mogelijkheden van Deurne onderkend. Toen VLM Airlines de verbinding met Genève opgaf heeft Chalair de kans aangegrepen om een eigen vliegtuig, een Beechcraft 1900 in te leggen. De Fransen vliegen voortaan zeven keer per week op de Zwitserse stad en hebben de ambitie om van zeven naar 14 vluchten te gaan. Indien het aantal passagiers meevalt zou ook kunnen omgeschakeld worden van een Beechcraft op een ATR 42. Vandaag kunnen met de Beechcraft 19 passagiers mee.

Ook met de lijn op Caen hebben de Franse sterke ambities. Caen is de hoofdzetel van de groep en meteen ook de toegangspoort tot Normandië. Ook toeristisch dus interessant. Voorlopig worden elke week drie vluchten gepland tussen beide steden.

Chalair werkt commercieel ook samen met Air France/KLM.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.