Nieuws Antwerpen Stories Chelona rekruteert verpleegkundigen voor vast contract in Nederland
Antwerpen

Chelona rekruteert verpleegkundigen voor vast contract in Nederland

Xanthippe Verbist van Chelona en Erick Severijns van Korint.

Onze zorgsector staat onder zware druk en zoekt extra handen, maar dat is ook bij onze Noorderburen het geval. Als specialist in internationale medische recruitment sloot Chelona uit Edegem zopas een samenwerking af met het Nederlandse Korint. Op vraag van deze partner zal Xanthippe Verbist in Vlaanderen verpleegkundigen aansporen om in te gaan op het aanbod van een vast contract in Nederland.

Belgische verpleegkundigen staan in Nederland hoog aangeschreven onder meer omwille van hun opleiding en inzet. Dit heeft geleid tot de recente samenwerking tussen Korint in het Nederlandse Tilburg en Chelona in Edegem. Het biedt verpleegkundigen van hier de kans om met een vast contract met alles erop en eraan in Nederland aan het werk te gaan.

Chelona richt zijn pijlen hier op verpleegkundigen (bachelors) met minstens twee jaar ziekenhuiservaring die in een Nederlands ziekenhuis aan de slag willen gaan. Met een vast contract op zak kunnen zij bovendien aangeven waar en wanneer zij precies willen werken en dit is ook mogelijk op verschillende locaties. Korint is dan hun werkgever die de nieuwe medewerkers een vast contract biedt met alles erop en eraan.

“Het gaat hierbij niet alleen om betere voorwaarden op financieel vlak. Hun loon gaat er alvast aanzienlijk op vooruit. Naast een bedrijfswagen zullen de verpleegkundigen in Nederland zelf hun uren en hun werkschema kunnen bepalen. Er wordt ook rekening gehouden met een betere balans tussen het werk en de privésituatie”, doet Xanthippe Verbist van Chelona verder uit de doeken. “Verpleegkundigen worden er ook veel meer naar waarde geschat en gekoesterd.”

Uitsluitend vaste tewerkstelling

Chelona in Edegem is de tegenhanger van Korint in Tilburg. Daar waar het Nederlandse bedrijf naast vaste contracten ook interimarbeid aanbiedt, doet Chelona dat laatste niet. Xanthippe Verbist werkt enkel naar een permanente plaatsing van arbeidskrachten in een internationale context toe.

Dankzij de samenwerking met Korint kan Chelona dus nog een extra land aan zijn aanbod voor mogelijke tewerkstelling van medisch personeel toevoegen. Tot nu toe hadden ze al een mooi aanbod: Curaçao (verpleegkundigen operatiekwartier), Aruba (kinder- en jeugdpsychiater, psychiatrische verpleegkundigen), Frankrijk (artsen, huisartsen), Kreta (radiologen, artsen ziekenhuis) en Zwitserland (kinesitherapeuten).