bluechem3

Chemie-incubator BlueChem krijgt strategische hulp van SAS

ANTWERPEN/TERVUREN – Softwarebedrijf SAS, met Belgische vestiging in Tervuren, wordt een van de strategische partners van BlueChem, de eerste incubator in België die zich specifiek toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie, zoals de valorisatie van afval- en nevenstromen, procesoptimalisatie en de ontwikkeling van hernieuwbare chemicaliën en duurzame producten. SAS zal de bedrijven binnen BlueChem uit Antwerpen helpen om het beste uit beschikbare data te halen.

SAS is al jarenlang een erkende partner voor bedrijven in alle sectoren, ook voor de chemische en life sciences industrie, met klanten zoals o.a. Prayon, Siemens Healthineers en Solvay. Binnen dit nieuwe partnership zal SAS het advanced analytics platform, inclusief advies, ter beschikking stellen van de start-ups en scale-ups die gevestigd zijn in BlueChem. Dit zal hen in staat stellen schaalbaar met data aan de slag te gaan.

“Met deze samenwerking willen we zowel onze trouwe klanten als de klanten van morgen optimaal ondersteunen.  De samenwerking met BlueChem past perfect in onze strategie om blijvend innovaties en transformaties te ondersteunen”, aldus Wim Mues, Sales Director Manufacturing bij SAS voor BeneFraLux.

BlueChem is een unieke samenwerking tussen industrie, kennisinstellingen en overheid met de gezamenlijke ambitie om de toekomst van de economisch belangrijke chemiesector in Vlaanderen te garanderen en versterken.

“Het belang van big data en artificiële intelligentie in de chemiesector neemt sterk toe. Zowel om industriële processen veiliger en efficiënter te laten verlopen, als in onderzoek en ontwikkeling. Dankzij het partnerschap met SAS kunnen we de start-ups en groeibedrijven in BlueChem de digitale technologie bieden om met behulp van data hun innovaties in duurzame chemie te optimaliseren en te versnellen”, zegt Frank Beckx, voorzitter BlueChem en gedelegeerd bestuurder Essenscia Vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences.