Ondertekening en rondleiding op de nieuwe site van Blue Chem.r15/05/2019 Ondertekening en rondleiding op de nieuwe site van Blue Chem.r15/05/2019

Chemie-incubator BlueChem strikt belangrijke partners

ANTWERPEN – BlueChem start samenwerkingen op met met BNP Paribas Fortis, Deloitte, Laga en Port of Antwerp en stelt Leentje Croes aan als manager. De Antwerpse incubator voor duurzame chemie zet zo een belangrijke stap richting de opening. Die staat gepland in de lente van volgend jaar op het nieuwe eco-bedrijventerrein Blue Gate Antwerp.

BNP Paribas Fortis, Deloitte, Laga en Port of Antwerp zetten hun schouders onder de uitbouw van BlueChem, de eerste incubator in Vlaanderen die zich toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. De vier partners zullen especialiseerd advies geven aan de start-ups en groeibedrijven en hen ondersteunen met specifieke dienstverlening op maat. De focus ligt op de valorisatie van afval- en nevenstromen, procesoptimalisatie en de ontwikkeling van hernieuwbare chemicaliën en duurzame producten.

Frank Beckx, voorzitter BlueChem en gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “BlueChem zit nu helemaal op koers. Het gebouw is in de ruwbouwfase al een nieuwe landmark in de stad, de contracten met de eerste huurders worden onderhandeld en zelfs internationale bedrijven tonen interesse. Met BlueChem bouwen we letterlijk aan een toplocatie met state-of-the-art infrastructuur om de chemie van de toekomst vorm te geven.”

Vrouwelijke manager met ervaring

Leentje Croes werd aangesteld als manager. Als master bio-ingenieur chemie en bioproces-technologie begon ze haar carrière bij Atos Consulting om vervolgens bij Sanofi en Catalisti, voorheen FISCH, aan de slag te gaan.

“Dat een ambitieus initiatief als BlueChem meteen de steun krijgt van vier gereputeerde partners geeft me veel vertrouwen om deze incubator succesvol op de kaart te zetten in Antwerpen en Vlaanderen, maar ook daarbuiten”, zegt Leentje Croes.