Christof-Roggen

Christof Roggen maakt podcast met ondernemers

RUMST – Christof Roggen, zaakvoerder van Document & Print Solutions (DPS), legde tijdens de coronacrisis een ei. Het idee om podcasts te maken met Belgische ondernemers zat al langer in zijn hoofd, maar werd de afgelopen weken realiteit. “Ik wil met deze podcasts andere ondernemers informeren en inspireren”, zegt Christof.

Christof Roggen is een bekende ondernemer en netwerker in onze regio. Hij is onder meer actief binnen jong Voka en BNI. De Antwerpse vestiging van zijn bedrijf Document & Print Solutions bevindt zich sinds vorig jaar in Rumst.

Hij zat al langer met het idee om een podcast te maken waarin hij bekende en minder bekende ondernemers interviewt. “Enerzijds wil ik andere ondernemers een hart onder de riem steken door aan te tonen dat ieder huisje zijn kruisje heeft en dat het er vaak op aan komt hoe je daar mee omgaat. Anderzijds wil ik de informatie die ik krijg van de mensen die ik interview, delen met anderen. Zelfs al steken er ze er maar een ding van op, dan is mijn missie al geslaagd”, legt Christof uit.

Christof Roggen werkte zijn idee eindelijk uit omdat hij tijdens deze crisis vaak thuis zat met weinig om handen. Volgens hem is een podcast een ideaal middel om veel mensen te bereiken. Ook technisch doet Christof alles zelf. “Ik leer met vallen en opstaan. Ik heb alles zelf uitgevist en ik besef dat mijn eerste podcast technisch nog niet helemaal is zoals ik het zou willen.”

Het is niet de bedoeling om alleen maar bekende ondernemers te interviewen. “Al staan Pieter Loridon en Eline De Munck bovenaan mijn lijstje”, geeft Christof toe. Hij maakt de podcast volledig gratis. Hij trekt op bezoek bij de ondernemers en stelt hen een aantal vragen. “Ik heb een tiental standaardvragen, maar verder laat ik alles afhangen van hoe het gesprek verloopt.”

Christof Roggen hoopt zoveel mogelijk ondernemers te bereiken met zijn podcasts. De eerste aflevering, een gesprek met Geoffrey Peytier, stichter van Best Next Contact, kan je hier beluisteren op spotify of op youtube.