Nieuws Antwerpen Cleaning Masters specialiseert in nichemarkten

Cleaning Masters specialiseert in nichemarkten

Cleaning Masters specialiseert in nichemarkten

nicolaasCleaning Masters heeft er sinds kort een nieuwe afdeling bij: Special Cleaning. “Sinds de oprichting van Cleaning Masters in 1988 reinigen we naast kantoren en dergelijke ook industriële ruimtes. Al snel kregen we meer en meer de vraag om machines, depots, enzovoort eenmalig of periodiek te reinigen. Zo ontstond binnen Cleaning Masters een apart team dat zich ging toeleggen op wat wij vroeger de ‘losse werven’ noemden, sites waar we hoofdzakelijk één of een paar keer per jaar aan de slag gingen. Die afdeling heet nu Special Cleaning”, aldus commercieel verantwoordelijke Erik Van Steelandt.

Vader Paul de Schutter bouwde zijn bedrijf Cleaning Masters in Merksem destijds geleidelijk uit tot een van de toonaangevende ondernemingen uit de sector. In een harde concurrentiële markt slaagde de zoon, Nicolas de Schutter erin om de firma gestaag te laten opklimmen tot de top vijf van de zogenaamde facilitaire dienstverleners. De expansie verliep zo opvallend vlug dat men er zelfs in het Franse Rennes hoogte van kreeg. De Franse groep Samsic zag in Cleaning Masters een geschikte kandidaat om er de eigen marktposities in België mee uit te bouwen.

In dezelfde filosofie van het Franse moederbedrijf werd ook Cleaning Masters multidisciplinair verder uitgebouwd. In die mate dat de strategie niet langer exclusief afgesteld werd op schoonmaakactiviteiten in zegmaar kantoren. Vandaar destijds ook de optie om Cleaning Masters onder te brengen onder een brede merknaam, Multi Masters Group

“De laatste jaren ontvingen we een groeiend aantal aanvragen voor gespecialiseerde reinigingen, zoals bijvoorbeeld het reinigen van ventilatiesystemen in keukens, maar ook in kantoren en labo’s. Onze afdeling groeide steeds mee met de toenemende vraag.”

Meer gespecialiseerd werk vraagt een grondige opleiding. “Naarmate ons takenpakket uitbreidde, is ook het opleidingstraject van onze twintig medewerkers verder uitgebreid. Allemaal hebben zij een veiligheidsopleiding gevolgd en zijn zij in het bezit van een hoogwerkers- en een BA4-attest. Cleaning Masters is in het bezit van een VCA P-certificaat. We laten onze mensen ook intern cursussen en trainingen volgen, bijvoorbeeld voor het machinaal reinigen van vloeren, het reinigen van ventilatiekanalen, het werken met een lage- en een hogedrukreiniger.”

“Onze mensen zijn dus goed voorbereid op hun taak en leveren kwaliteit. Na afloop van de werken kunnen wij – als de klant dat wil – een attest afleveren waarop vermeld staat welke werken wanneer door wie zijn uitgevoerd.”

Om aan de vaak zeer specifieke vragen van de klanten te kunnen voldoen, is men binnen de afdeling Special Cleaning constant op zoek naar innovatie op het vlak van technieken en methodieken. “Zo zijn we momenteel aan het onderzoeken hoe we zelf de stofafzetting in ventilatiekanalen kunnen meten zodat we nog beter kunnen beantwoorden aan de EN 15780-norm.”

Het takenpakket van de specialisten van Special Cleaning omvat inmiddels een brede waaier aan opdrachten. “En breidt nog uit.” Een overzicht van het aanbod:

* reinigen en ontsmetten van (industriële) dampkappen;
* reinigen van ventilatiekanalen in kantoren, werkplaatsen, ziekenhuizen en rustoorden;
* inwendig reinigen van zuurkasten en het volledige daarmee verbonden ventilatiesysteem;
* reinigen van gevels;
* beschermen van gevelstenen;
* reinigen van E-lokalen;
* machinale reiniging van vloeren in depots en warehouses;
* dieptereiniging van sanitair;
* dieptereiniging van machines;
* reiniging met alpinisten
* siloreinigingen (nat en droog);
* reiniging van boven- en ondergrondse tanks.

Cleaning Masters is een divisie van de Multi Masters Group die vanuit Merksem een waaier van diensten aanbiedt. Een overzicht:

* Cleaning Masters: klassieke schoonmaak, industriële schoonmaak, ruitenwasserij, Special Cleaning
* Green Masters: groen- en parkingonderhoud
* Techni Masters: outsourcing van technische profielen, klusjesdienst
* Hygi Masters: ongediertebestrijding, sanitaire hygiëne, gebouwenzorg, ophalen van overleden dieren
* Construct Masters: las- en constructiewerken
* F&F Masters: reinigingen in de voedingsindustrie
* Mobility Masters: reiniging en onderhoud van alle soorten voertuigen
* Max & Masters: bedrijfscatering, organisatie van evenementen
* Recrewtment: HR-oplossingen
* Talentco: technische service

Foto: Nicolas De Schutter

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.