Nieuws Antwerpen Cloudwise Belgium ontzorgt scholen met ICT en leermiddelen

Cloudwise Belgium ontzorgt scholen met ICT en leermiddelen

Cloudwise Belgium ontzorgt scholen met ICT en leermiddelen

DEURNE – Rhombus, een Antwerpse verdeler van educatieve ICT-oplossingen, gaat een joint venture aan met Nederlandse speler en Google Premier Partner Cloudwise. Philip Vermeylen, ceo van de joint venture Cloudwise Belgium: “Scholen zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen om ICT naadloos in het leerproces te verweven. Zeker nu met extra aandacht voor afstandsonderwijs en een gepersonaliseerd leertraject. Onze innovatieve ICT-oplossingen en leermiddelen kunnen hier een belangrijke meerwaarde betekenen.”

Het 11-koppige team van Cloudwise Belgium bundelt alle activiteiten van Rhombus die te maken hebben met ICT-oplossingen, alsook hun e-commerceplatform Schoolsupply. Verder is Cloudwise Belgium de exclusieve distributeur van het COOL-leerplatform. Dat platform laat scholen eenvoudig digitaal en gepersonaliseerd onderwijs organiseren, zowel op school als via afstandsonderwijs. Leerlingen die aanmelden krijgen onmiddellijk de juiste leerstof en apps te zien. Leerkrachten kunnen dan weer de vooruitgang van hun leerlingen bijhouden met een meekijkfunctie, alsook veilig digitale examens organiseren.

Rhombus blijft zich de komende jaren verder focussen op zijn rol als partner en distributeur van educatieve middelen voor STEM-vakken (science, technology, engineering and mathematics). Denk aan wiskundesoftware, labomateriaal, 3D-printers en meer. Digitalisering in het klaslokaal kent een stevige opmars, onder meer door de structurele modernisering van het onderwijs maar ook door de huidige gezondheidscrisis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.