Nieuws Antwerpen CMAST helpt Rejuvenate Biomed aan 460.000 euro subsidie

CMAST helpt Rejuvenate Biomed aan 460.000 euro subsidie

Glen Van Daele van CMAST in Temse

CMAST helpt Rejuvenate Biomed aan 460.000 euro subsidie

TEMSE – Rejuvenate Biomed heeft 460.000 euro subsidie van VLAIO ontvangen om de ontwikkeling van geneesmiddelen voor gezonde veroudering te versnellen. Het biomedisch bedrijf uit Beerse diende daarvoor een dossier in dat door CMAST uit Temse werd opgesteld.

Projectmanagement- en consultancybedrijf CMAST is actief in de sector van Healthcare en Life Sciences. Glenn Van Dael, ceo CMAST: “We willen de toekomst van de gezondheidszorg mee vorm geven. Vanuit die passie ondersteunen wij onze klanten bij het ontwikkelen van innovatieve gezondheidsoplossingen. We geloven sterk in de business case van Rejuvenate Biomed en zijn dan ook verheugd dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen met de succesvolle indiening van dit subsidiedossier.”

Rejuvenate Biomed wil de gezonde levensfase van mensen die ouder worden, verlengen door geneesmiddelen die reeds op de markt zijn te herpositioneren. De subsidie zal nu gebruikt worden om nieuwe inzichten te krijgen in het verouderingsmechanisme. Dat moet leiden tot verder klinisch onderzoek en een eerste testcase.

Dr. Ann Beliën, ceo Rejuvenate Biomed: “De droom dat we langer kunnen leven en mobiel kunnen zijn, lijkt werkelijkheid te worden nu we weten dat het verouderingsproces beïnvloed kan worden door geneesmiddelen. Het is onze doelstelling om deze geneesmiddelen te identificeren en verder te ontwikkelen zodanig dat ze ook gebruikt kunnen worden bij mensen. Deze subsidie laat ons alvast toe om ons onderzoek in dit veld te versnellen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.