Nieuws Antwerpen CMB.TECH haalt wereldprimeur in Antwerpen

CMB.TECH haalt wereldprimeur in Antwerpen

CMB.TECH haalt wereldprimeur in Antwerpen

Scheepvaart- en logistieke groep Compagnie Maritime Belge (CMB) opent het eerste multimodaal waterstoftankstation ter wereld. Het is het allereerste tankstation dat groene waterstof produceert: een milieuvriendelijker alternatief voor de aandrijving van schepen, tube trailer, auto’s, vrachtwagens en bussen. Daarnaast lanceert CMB.TECH ook de waterstoftruck Lenoir.

Het waterstoftankstation wordt geopend aan het Havenhuis in Antwerpen. Daar kan het de industriële toepassingen van de haven voorzien van waterstof en ondertussen bereikbaar blijven voor het grote publiek.

‘’Met de realisatie van het waterstoftankstation bewijst CMB.TECH dat het de volledige keten beheerst van de productie van de groene brandstof tot en met het gebruik van waterstof in verschillende toepassingen. Het concept zal de komende maanden verder worden verfijnd en is klaar om opgeschaald te worden. We zijn heel verheugd dat we na twee en een half jaar ontwikkeling het station in gebruik kunnen nemen”, aldus Roy Campe, cto bij CMB.TECH.

Lenoir truck

Naast het waterstoftankstation pakt CMB.TECH ook uit met een eerste dual fuel truck op waterstof. De Lenoir truck is de kickstart van emissiereductie binnen de logistieke sector. Deze waterstoftruck heeft de symbolische naam ‘Lenoir’ gekregen met de verwijzing naar Étienne Lenoir, de Belg die in 1860 de eerste verbrandingsmotor op waterstof bouwde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.