Foto: SPC-group

Coating-expert SPC-Group neemt IPD uit Lille over

BRASSCHAAT - LILLE - SPC-Group uit Brasschaat neemt na Para Industries, SSW en Pattyn nu ook IPD uit Lille over. Elke firma binnen de groep is een gevestigde waarde in de sector van industriële straal- en schilderwerken. “De toevoeging van IPD bevestigt onze ambitie om onze klanten nationaal te ontzorgen wat betreft al hun straal- en coating-opdrachten”, vertelt SPC-oprichter Yves De Mild. ​

SPC beschikt over meer dan 100 schilders en zandstralers, een netwerk aan gekwalificeerde onderaannemers en 4 eigen ateliers met meer dan 20.000m2 aan spuitruimte. “Wij hebben nu 4 shops op verschillende plaatsen in Vlaanderen en willen dit aantal nog vergroten, terwijl concurrenten zich beperken tot maximaal 2 ateliers”, legt Yves De Mild uit.

​Nationale én internationale expansie

De SPC-Group groeit - sinds de opstart in oktober 2021 - in sneltempo. Vorige week werd ook 'IPD', specialist in het anticorrosief coaten van binnenkant van tanken overgenomen. Dit Antwerpse bedrijf is voornamelijk actief in de (petro-) chemie en zware industrie. IPD blijft onder eigen naam en onder leiding van zaakvoerder en SPC-medeaandeelhouder Yentl Diels opereren, maar kan voortaan putten uit de ondersteuning van een grotere groep. Op die manier kan de firma vanaf nu klanten bedienen voor grotere projecten maar ook voor allerhande shopwerk in hun ateliers doorheen Vlaanderen.

"Ik zie in SPC de ideale partij om de volgende fase in het groeitraject van IPD te kunnen realiseren. Ik kan wanneer nodig terugvallen op de infrastructuur en voordelen van de bredere groep zonder de eigenheid, lokale betrokkenheid en operationele zelfstandigheid van IPD te verliezen”, zegt zaakvoerder Yentl Diels.

 

Omgekeerd zijn ook SPC-oprichters Anthony Demaerel en Yves De Mild sterk onder de indruk van het track record van IPD. “Het bedrijf is op 5 jaar tijd gegroeid van een eenvoudig idee naar een gereputeerd specialist in zogenaamde tank linings. Omwille van de specifieke expertise van IPD doen niet enkel eindklanten, maar ook verschillende concullega’s in de markt beroep op de diensten van IPD. Wij zijn dan ook erg blij dat we Yentl en zijn team hebben kunnen overtuigen om mee te stappen in ons groeiverhaal “, licht Anthony Demaerel toe.

​En dat SPC-group een bedrijf in volle expansie is, mag duidelijk zijn. Hoewel ondernemers Yves De Mild en Anthony Demaerel pas eind 2021 van start gingen met SPC, realiseerden ze in die korte tijdspanne maar liefst 4 acquisities en wisten ze zowel het aantal vaste werkkrachten (van 20 naar 80) als de omzet te verviervoudigen: van circa 5 miljoen euro naar een huidige omzet van 20 miljoen euro op jaarbasis. Bovendien verwezenlijkten ze in 2022 een organische groei van 20%.

​Dat de toekomstambitie van het ondernemersduo achter SPC-group minstens even groot is, zal wellicht niet verbazen:

“ Concreet zijn wij in onderhandeling voor de overname van een grote Nederlands partij, en willen we ook ons bestaand dienstenaanbod verbreden met andere oplossingen, maar wel steeds in het kader van corrosiebescherming. Daarnaast kijken wij ook om onze positie verder te versterken op de Belgische markt, inclusief Wallonië ”, aldus Yves De Mild.