Nieuws Antwerpen Cock's Vleeswaren in zee met Uptime Group

Cock's Vleeswaren in zee met Uptime Group

Cock's Vleeswaren in zee met Uptime Group

cronosjeCock’s Vleeswaren heeft als familiebedrijf traditioneel altijd zelf het initiatief in handen gehouden. De onderneming heeft zich op die manier opgewerkt tot een groep die vandaag tekent voor een omzet van pakweg 80 miljoen euro. Ook de hele IT-infrastructuur werd tot voor kort helemaal inhuis opgezet. Zo een eigen ERP-platform.

Naarmate het bedrijf verder uitgroeide en continuïteit in het productieproces als een absolute prioriteit vooropgezet werd kwam men in Sint Niklaas tot de conclusie dat samenwerking met IT-specialisten in dit opzicht toch wel aangewezen leek. Naast de twee vestigingen in Sint Niklaas runt de groep immers ook nog een eigen bedrijf in Poederlee. Cock’s Vleeswaren schreef in dit opzicht een open offerte uit waarbij gezocht werd naar een partner die het hele IT-gebeuren mee zou aansturen.

Uiteindelijk werd gekozen voor de Uptime Group, de infrastructuurspecialist uit de Cronos Groep. De Cronos Group uit Kontich is een integrator van e-businesssystemen die zijn onderscheiden activiteiten verspreid heeft over evenveel participatiemaatschappijen. Onder hen de Uptime Group die zelf uit 19 competence centers bestaat, elk gespecialiseerd in zijn eigen domeinen binnen de wereld van de infrastructuur..

In de samenwerking met de Uptime Group heeft Cock’s Vleeswaren het beheer over zijn hele IT-infrastructuur toegeschoven naar de specialisten uit Kontich. Het gaat dan zowel om de servers, de storage, de back-up, het netwerk en de managed services. De Uptime Group heeft de hele cyclus overgenomen, van structurele analyse, tot vereiste aanpassingen, de configuratie, de installatie en de hele integratie.

ICTinus, een van de 19 ceompetence centers heeft  het storage and server verhaal op zich genomen. Interligo nam het netwerk voor zijn rekening. Hestia IT  gaat contractueel de managed services voor Cock’s Vleeswaren op zich nemen waardoor de continuïteit van de productiesystemen kan gegarandeerd worden. Learnia, een andere participatiemaatschappij uit de groep zorgt voor de software opleiding. Daarbij is de accountmanager van Uptime Group het single point of contact voor Cock’s Vleeswaren.

“Ja zeker, het contract met Cock’s Vleeswaren is voor ons een heel belangrijk contract”, stelt ceo Rita Verreydt.  “Vooral ook omdat het nu net het prototype is van een zogenaamde end to end oplossing waarbij we de klant de hele range aan IT-oplossingen aanbieden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.