Jelle De Laender Zaakvoerder Coding Mammoth

Coding Mammoth waakt gratis over website of server tijdens lockdown

ANTWERPEN – IT start-up Coding Mammoth stelt zijn digitale bewakingstool Semonto vier maanden lang gratis ter beschikking van ondernemers en KMO’s. De tool van oprichter Jelle De Laender houdt websites, webshops of servers in het oog en bericht de eigenaars meteen per mail of SMS wanneer er zich een probleem voordoet.

“Door de lockdown zijn websites en online winkels voor ondernemers de belangrijkste bron van inkomsten geworden”, begint Jelle. “Daarom is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je site op elk moment bereikbaar is. Foutmeldingen of sites die urenlang plat liggen: dat kun je je nu niet veroorloven. En aangezien monitoring onze specialiteit is, hebben we besloten om onze kennis ten dienste te stellen van wie het nodig heeft.”

Semonto van Coding Mammoth doet aan uptime monitoring. Wanneer een website offline gaat, traag reageert of foutmeldingen geeft, ontvangt de eigenaar een bericht in zijn inbox of op zijn smartphone. “Het is als een brandalarm, maar dan voor je website”, vertelt Jelle.

Coding Mammoth geeft tijdens de coronacrisis een gratis abonnement weg voor Semonto, na vier maanden stopt het vanzelf. “Het gratis Lite Plan bevat alle basisfuncties om een website, webshop of server succesvol te monitoren”, besluit Jelle.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.