Colruyt Komt er een Colruyt naar Broechem? Foto: jhm

Colruyt doet aanvraag voor supermarkt in Broechem, Albert Heijn komt naar Emblem

De Colruyt Group heeft een aanvraag gedaan voor de bouw van een supermarkt aan de Van den Nestlaan 24 in Broechem. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 26 november. Afgelopen zomer was er nog een aanvraag voor een Albert Heijn aan de Liersesteenweg in Emblem. Die vergunning werd intussen verleend.

Wat de Colruyt Group betreft, zou het gaan om een echte Colruyt, en niet om een buurtsupermarkt Okay. Het initiatief gaat uit van een Antwerpse projectontwikkelaar. De retailer ziet Broechem nog als een interessante, blinde vlek. Op het perceel vlakbij het SAFI-pad waren in het verleden nog aanvragen voor een supermarkt. Toen werden die telkens geweigerd. Het openbaar onderzoek startte op 28 oktober.

Binnenkort gaat in Broechem al de volledig vernieuwde Delhaize open. Maar supermarktgroepen vinden het blijkbaar niet erg om vlakbij elkaar te liggen.

In augustus was er nog een openbaar onderzoek voor een Albert Heijn in Emblem aan de Liersesteenweg, schuin over de Allierse kapel, dichtbij Lidl. Op het terrein staat al jarenlang een supermarktgebouw te verkommeren waar vroeger een Aldi gepland was, maar dat nooit in gebruik werd genomen. De Albert Heijn kreeg een vergunning. De supermarktgroep gaat het oude gebouw afbreken en er een duurzame moderne supermarkt bouwen, met gedeeltelijk ondergrondse parking.

“Die vergunning hebben we verleend, mits nog enkele bijsturingen”, zegt schepen voor ruimtelijke ordening Luc Redig (Groen). “De huidige toestand is ook al jaren een schandvlek. Wat de aanvraag van de Colruyt betreft kan ik nog weinig zeggen, vermits ik nog kennis moet nemen van de inhoud van het dossier.”