Vincent Goossenslaan Het geel bord van het openbaar onderzoek in de Vincent Goossenslaan. Foto: kma

Colruyt Group wil Okay-supermarkt bouwen aan Vincent Goossenslaan

Buurtwinkel Okay heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een supermarkt op de hoek van de Vincent Goossenslaan in Oelegem (Ranst). Het openbaar onderzoek loopt tot 17 maart. In die periode kunnen mensen opmerkingen of bezwaren indienen.

Toen Colruyt een vergunning aanvroeg voor een supermarkt in de Van Den Nestlaan in Broechem, reageerden sommige inwoners dat deze Ranstse deelgemeente al goed bedeeld is met supermarkten en dat er beter een initiatief in Oelegem zou komen. Colruyt zei toen al dat er plannen waren voor een buurtsupermarkt Okay in Oelegem. Nu is het blijkbaar zo ver. In Oelegem is er qua supermarkten wel al een Spar Express op de Schildesteenweg.

De dichtstbijzijnde Okay bevindt zich in Schilde. En ook in Zandhoven is er een gelijknamige winkel.

Colruyt greep onlangs wel naast de vergunning in Broechem, omdat er niet aan de voorwaarden werd voldaan in de aanvraag.

Er zouden op de parking van de Okay in Oelegem vier laadpalen voor elektrische voertuigen komen. De ontsluiting van de parking zou via de Vincent Goossenslaan komen en niet via de drukkere Zandhovensteenweg.

De verwachting is dat er wekelijks 3.000 klanten zouden komen. Er zouden zo’n veertien medewerkers een job kunnen krijgen. De Okay-winkels zijn onderdeel van de Belgische retailgroep Colruyt Group en zijn meer bedoeld voor de snelle aankopen. Je vindt er de huismerken van Colruyt, maar het gamma is beperkter, en de prijzen liggen iets hoger dan in een gewone Colruyt.

Foto: kma