Eerste verkoopster Sabine Lenaerts Eerste verkoopster Sabine Lenaerts kijkt al uit naar de vernieuwde winkel. Foto: Robin Fasseur

Colruyt in Kalmthout sluit drie maanden voor verbouwingen: “Grotere, moderne winkel”

Wie bij Colruyt in Kalmthout winkelt, merkt al dat ze momenteel verbouwen. “In deze fase blijft de winkel open, maar in augustus sluiten we drie maanden. Daarna heropenen we een grotere en moderne winkel”, zegt Sabine Lenaerts, eerste verkoopster bij Colruyt Kalmthout.

“Colruyt zit aan de Kapellensteenweg 186 in het centrum van Kalmthout al sinds februari 1994. Het is één van de laatste filialen die een make-over ondergaan. Met de drukte rond feestdagen als Pasen of Kerstmis merkten we heel goed dat we hier te krap zitten. Na dertig jaar plannen we nu een grootschalige renovatie waarbij we de winkel ruimer en moderner maken. In totaal gaat het over 375m² extra die erbij komen. Dat is ongeveer één vijfde van de huidige winkeloppervlakte”, geeft Sabine mee. “De loskade aan de linkerkant van het gebouw – waar de vrachtwagens lossen – gaan we nu volledig overdekken. Zo beperken we de geluidshinder tot een absoluut minimum.”

“Er komt een grotere beenhouwerij met een open atelier zodat de klanten onze slagers aan het werk zien”

Sabine Lenaerts

“We pakken zowel de binnen- als de buitenkant en de parking heel grondig aan. Eigenlijk blijven er slechts enkele muren van de originele winkel staan. Al de rest zullen we vernieuwen. Er komt een grotere beenhouwerij met een open atelier zodat de klanten onze slagers aan het werk zien. Daarbij creëren we ook een ruimer verkoopplein zodat we alle charcuterie en vleeswaren op één centrale plaats aanbieden in plaats van op verschillende plekken in de winkel. Dat zal voor de mensen de meest zichtbare verandering zijn na de heropening. Ook de versmarkt met groenten, fruit en zuivelproducten zal net als de diepvriesafdeling en het Collect&GO-afhaalpunt ruimer zijn dan wat de klanten tot nu toe gewoon waren. Het afhaalpunt voor online bestelde boodschappen staat nu tijdelijk in een hoek van de parking.”

Langs de buitenzijde zie je goed de extra ruimte. Foto: Robin Fasseur

Grotere parking met laadpalen

“Colruyt Kalmthout zal straks na de verbouwingen over een twintigtal extra parkeerplaatsen beschikken, waarvan de helft ook een laadpaal krijgen om elektrische voertuigen op te laden”, legt Sabine Lenaerts uit. Zij is vier jaar één van de twee eerste verkoopsters in de winkel van Kalmthout, maar werkt al negentien jaar voor Colruyt.

“Onder meer met extra isolatie en een groendak laten we het energieverbruik van de winkel gevoelig dalen. Verder zal de nieuwe Colruytwinkel uiteraard voldoen aan alle hedendaagse normen voor een moderne supermarkt, met onder andere lichtgekleurde vloeren”, haalt Sabine nog een voorbeeld aan van wat er straks anders uit zal zien.

Drie maanden dicht

“In de voorbereidende fase van de verbouwingen houden we de winkel nog open om de sluitingstijd tot een minimum te beperken. Vanaf 19 augustus sluit Colruyt Kalmthout en het Collect&Go-afhaalpunt voor drie maanden de deuren om de grote werkzaamheden uit te voeren. De heropening van de vernieuwde winkel staat gepland op 20 november. In tussentijd kan ons personeel aan de slag bij winkels van Colruyt in Stabroek, Brasschaat of Ekeren of bij Okay in Essen of Wuustwezel. Sommige collega’s maken van die periode gebruik om een bijscholing te volgen of om overuren op te nemen. We verwijzen graag onze klanten tijdelijk door naar die winkels in de buurt, al hopelijk we iedereen natuurlijk terug te zien in Kalmthout vanaf eind november”, besluit eerste verkoopster Sabine Lenaerts.

Momenteel blijft Colruyt Kalmthout nog open tot 19 augustus, maar dan sluit de winkel drie maanden. Foto: Robin Fasseur