Nieuws Antwerpen Complementaire bedrijven AMW Industry en VATIS bundelen krachten

Complementaire bedrijven AMW Industry en VATIS bundelen krachten

Complementaire bedrijven AMW Industry en VATIS bundelen krachten

De Mechanische Werkplaats AMW Industry bvba in Antwerpen en VATIS bvba in Kalken gaan hun krachten bundelen om zo hun dienstverlening verder uit te breiden en te optimaliseren. Arnold Van Acker, sinds 1985 eigenaar en zaakvoerder van VATIS bvba , heeft zijn aandelen verkocht aan Luc Belis van AMW Industry bvba. De transactie werd afgesloten op 5 mei.

AMW Industry beschikt over een uitgebreid machinepark om draai-, frees-, slijp- en polijstwerken uit te voeren en is ook een partner voor het snel vervaardigen van allerlei machineonderdelen en wisselstukken.

Na ruim 25 jaar ervaring bij een toeleverancier van technische producten aan de Belgische industrie is Luc Belis sinds 2014 eigenaar en zaakvoerder van AMW Industry BVBA. Hij ziet de complementariteit van de twee bedrijven als grote troef.
Luc Belis: “Door deze mooie overname is de noodzakelijke groei van ons bedrijf gegarandeerd. VATIS bvba heeft als expert in oppervlaktetechnologie en slijtvaste producten de voorbije 30 jaar een stevige reputatie opgebouwd in de sector. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze samenwerking een nieuw succesverhaal gaan schrijven. Flexibiliteit, kwaliteit en waar nodig korte levertijden zijn en blijven meer dan ooit essentieel.”

AMW Industry heeft als specifieke activiteit Thermal Spray: het aanbrengen van slijtvaste deklagen via het RAM ® procedé, een geoptimaliseerd HVOF (High Velocity Oxy(gen) Fuel) proces. Als enig bedrijf in Europa heeft AMW Industry een licentie om deze techniek toe te passen.
“Het RAM procedé is een techniek waarmee een extreem harde metalen beschermlaag op machineonderdelen aangebracht wordt. De hoge hardheid van deze oppervlaktelaag of coating beschermt de onderdelen tegen slijtage. Wij passen deze techniek succesvol toe voor vele petrochemische en chemische bedrijven in de haven van Antwerpen”, zegt Luc Belis.

Arnold Van Acker: “Ik kan terugblikken op een mooie carrière en ben fier op het niveau dat onze medewerkers bereiken en de kwaliteitsvolle diensten en producten die zij elke dag aanbieden. Ik wens stilaan mijn actieve loopbaan te beëindigen. In een overgangsperiode zal ik de nieuwe eigenaar ondersteunen om de nodige continuïteit te verzekeren. VATIS is nu in de veilige handen van een solide partner.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.