Nieuws Antwerpen Confiserie Roodthooft verhuist naar Turnhout

Confiserie Roodthooft verhuist naar Turnhout

Confiserie Roodthooft verhuist naar Turnhout

Confiserie Roodthooft die de bekende ‘Mokatine’-snoepjes maakt, beter bekend als de ‘Arabierkes’, verlaat haar vestigingsplaats in de Lange Leemstraat in Antwerpen en verhuist naar Turnhout. Dat melden onze collega’s van Gazet van Antwerpen. De snoepjesfabriek wil uitbreiden en dat is niet mogelijk in het historische pand in de Lange Leemstraat.

De snoepjes met koffiesmaak, de Caramella Mokatine, bijgenaamd ’t Arabierke, zijn ook een succes in het buitenland. Ze behoren tot de vijf best verkochte harde snoepjes ter wereld. Het wordt al drie generaties lang in Antwerpen gemaakt. Jaarlijks gaat het om maar liefst vijfhonderd ton, zo’n tachtig miljoen stuks.

92 jaar geleden stichtte Louis Roodthooft – de grootoom van de huidige zaakvoerder – het snoepjesbedrijf. Nu verhuist het bedrijf naar de Kempen, naar de voormalige Heinz-fabriek op bedrijventerrein Veedijk in Turnhout.

Het historische bedrijfspand in de Lange Leemstraat, waar Confiserie Roodthoofd al die jaren haar snoepjes maakte, komt daardoor leeg te staan. De hele site, vlak bij ’t Groen Kwartier in Antwerpen, staat te koop voor 2,85 miljoen euro. Zaakvoerder Patrick Stoops zegt dat het pand te klein is geworden. “We zitten in volle expansie. Vorig jaar hebben we een Duits bedrijf overgenomen, wat voor een schaalvergroting heeft gezorgd. Daarnaast verloopt dit jaar ook onze milieu- vergunning. Daarom hebben we besloten om ons bedrijf naar Turnhout te verhuizen.”

Wat met er met het historische pand in de Lange Leemstraat staat gebeuren, is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.