Nieuws Antwerpen ‘Connect Human Capital’ heeft andere en nieuwe kijk op headhunting

‘Connect Human Capital’ heeft andere en nieuwe kijk op headhunting

‘Connect Human Capital’ heeft andere en nieuwe kijk op headhunting

“13% van de werknemers is actief geëngageerd in zijn werkomgeving en is perfect tevreden met zijn job”. Aan het woord is Jan Beyen van ‘Connect Human Capital’, een advies- en recruteringskantoor gevestigd aan de Oude Leeuwenrui in Antwerpen. SLECHTS 13%?  Dat is erg weinig maar ook weer niet helemaal verwonderlijk. De meerderheid blijkt min of meer tevreden te zijn. Een beetje zoals in het oude liedje van Patricia Paay: ‘je hebt een baan waarvan je zegt, hij is niet goed en hij is niet slecht..’

Voor Jan Beyen van Connect Human Capital is dat onvoldoende. Jan is van opleiding ingenieur. Maar is ook muzikant. Een beetje ‘out of the box’ kan nooit kwaad. Met zijn bedrijf wil hij een andere koers inslaan dan de klassieke arbeidsbemiddeling of ‘headhunting’.  De term ‘Executive search’ of het zoeken naar geschikte medewerkers voor een bedrijf, wil hij anders invullen dan de klassieke recruteringsbedrijven. ‘Die headhunters zoeken iemand op basis van een profiel: diploma, leeftijd, ervaring.. Ze vinden iemand die aan dat profiel beantwoordt en vervolgens wordt die aan het opdrachtgevende bedrijf aangeboden, wordt het honorarium geïnd en klaar is kees. Zo wil ik niet werken.” Connect Human Capital wil dan ook een advies- en recruteringskantoor zijn dat bedrijven helpt bij het toepassen van nieuwe concepten rond personeelsbeleid en organisatieontwikkeling.

Het magische woord bij CHC is In-flow. In-flow-organisaties worden gekenmerkt door een lager verzuim en een lager verloop, een hoger engagement, hogere klanttevredenheid en ook hogere tevredenheid van de werknemers. Medewerkers die ‘in flow’ zijn zijn performanter en op langere termijn is minder absenteïsme en minder verloop merkbaar. “Op die manier vermijd je ook burn outs” zegt Beyen. Een kwaal van de tijd die alles te maken heeft met het feit dat medewerkers niet ‘in-flow’ zijn.

Connect Human Capital heeft zeven medewerkers. Die passen alvast de ‘in-flox’ principes op zichzelf toe, luidens de bedrijfswebsite: ‘De Wereld veranderen zal tijd kosten. Daarom zijn we alvast begonnen met onszelf’.

En een citaat van Einstein past ook in de filosofie: ‘Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree it will live its whole life believing that it is stupid’.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.