Unikoo Nick Van Meerbeeck (CFO) en Cynric Huys (CTO). Foto: Unikoo

Consultancybedrijf Unikoo lanceert service voor strategische ondersteuning van ondernemers

Het full service bureau uit Antwerpen biedt ondernemers momenteel onder andere administratie, HR, marketing en development aan. Daar komt met CTO en CFO-as-a-Service ook een stukje strategische ondersteuning en advies bij.

De klanten van Unikoo kunnen vanaf nu bij Unikoo terecht voor operationele ondersteuning, zoals advies bij het oplossen van complexe beleidsvraagstukken, het maken van strategische keuzes of het plannen van klankbordsessies. Unikoo focust vooral op bedrijven in groei.

"Ondernemers hebben het niet makkelijk, zo blijkt ook opnieuw uit de meest recente KMO-barometer van Unizo", zegt CEO Kenn Wouters. "Bedrijven worstelen om geschikte arbeidskrachten te vinden en maken zich zorgen om hun rendabiliteit. Het aantal faillissementen steeg bovendien fors het afgelopen jaar. Ondernemers moeten op zoek naar de juiste mensen om hen door dit nieuwe economische landschap te helpen navigeren, maar in vele gevallen ontbreken de middelen om dit soort leidende C-level profielen aan te werven. Met CFO en CTO-as-a-Service modellen willen we deze ondernemers de hand reiken."

CFO en CTO uitgelegd

Nick Van Meerbeeck, voormalig Head of Controlling bij de haven van Antwerpen, zal de uitrol van CFO op zich nemen. “Het voordeel van zulke samenwerking is dat klanten heel gericht advies kunnen inwinnen over een specifieke topic of voor uitdagingen waar ze op dat moment mee zitten. Ad hoc, dus zonder de aanzienlijke kost van een fulltime CFO in loondienst, maar wel op hoog niveau."

Voor ondersteuning op vlak van technologie kunnen bedrijven beroep doen op Cynric Huys als CTO on demand. “Veel bedrijven weten dat ze meer moeten inzetten op digitalisering, maar vaak weten ze niet hoe ze hier effectief mee aan de slag kunnen gaan. Wij willen klanten op een flexibele en kost-efficiënte manier begeleiden in hun digitale uitdagingen.”

Startups, scale-ups en kmo’s kunnen beroep doen op de CTO en CFO als eindverantwoordelijke in het uitrollen van een impactvol project. Ze kunnen optreden als volwaardig deel van het managementteam, als partner die de belangen van de organisatie behartigt. Ook voor investeerders kan de inzet van een fractional CFO of CTO meer zekerheid brengen in het opvolgen van (nieuwe) business ventures.