Nieuws Antwerpen Contract voor Ferranti Computer Systems in Mortsel

Contract voor Ferranti Computer Systems in Mortsel

Contract voor Ferranti Computer Systems in Mortsel

brandweerFerranti Computer Systems heeft een raamcontract binnengehaald bij de stad Mortsel. Het gaat om een order van zowat 600.000 euro over vier jaar.  “Een heel belangrijke opdracht voor ons,” zegt verkoopsdirecteur Günther Van De Cauter. “Wij hebben ons binnen de divisie ICT met name toegespitst op de lokale overheden.  De modernisering van de ICT-infrastructuur van Mortsel is een adelbrief waar je naderhand trots mee kunt uitpakken.”

Nogal wat lokale besturen zijn aan een snelle modernisering van hun computersystemen toe. Dat hebben ze ook in Mortsel begrepen en daarom zijn binnen de langetermijn beleidsplannen budgetten uitgetrokken voor een concrete aanpak. Het gaat dan zowel om de levering van nieuwe PC’s, laptops en tablets, de vervanging van de servers als de vervanging van actieve netwerkcomponenten. Daar staat een kostenplaatje tegenover van zo’n 600.000 euro.

“We mogen hopen dat de gemeenteraad het order ook zal goedkeuren,” stelt Günther Van De Cauter. “Een en ander moet uiteraard ingepast worden in de budgettering. Daarbij kan het nog alle richtingen uitgaan. Maar we mogen ons ondertussen toch al sterk maken dat de bestelling aan ons zal toegewezen worden.”

Ferranti Computer Systems is een discreet weggestoken bedrijf dat vanuit de Antwerpse Noorderlaan een opmerkelijke strategie ontwikkelt. Het bedrijf is destijds in Groot-Brittannië gegroeid vanuit de elektronica. Ferranti haalde destijds een belangrijk contract weg bij de kerncentrale van Doel en zette in dit opzicht in 1976 een eigen vestiging neer in Antwerpen. Uiteindelijk ging het Britse  moederbedrijf evenwel failliet waardoor de Belgische vestiging in handen kwam van de Nederlandse Nijkerk Groep. Met internationale vestigingen in oa. India en Singapore doet Ferranti Computer Systems het ondertussen uitstekend. De omzet wordt begroot op zowat 40 miljoen euro. De groep stelt zo’n 300 mensen tewerk.

Ferranti is vanuit zijn Britse roots ondertussen nog altijd actief op de markt van de nutsbedrijven, het doet aan systeemintegratie en installeert ICT-apparatuur.

Foto: Ferranti Computer Systems installeerde onlangs een command & control systeem in de Antwerpse brandweerkazerne.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer