Nieuws Antwerpen Contract voor United Caps in Singapore

Contract voor United Caps in Singapore

Contract voor United Caps in Singapore

benoitUnited Caps in Hoboken heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 21 miljoen euro. Daarmee is het bedrijf goed op weg om zijn vooropgezet objectief voor 2017 met 22 miljoen euro effectief te halen. United Caps, het vroegere Procap is een internationaal toonaangevende producent van doppen en sluitingen.

Met een investeringsproject van 10 miljoen euro heeft het familiebedrijf United Caps de vestiging in Hoboken geherpositioneerd. Er werden magazijnen en nieuwe productiehallen gebouwd. 31 spuitgietmachines draaien ondertussen voluit.
United Caps wordt aangestuurd door de families Gaasch en Henckes. Die hebben rond het vroegere Procap een nieuwe internationale strategie uitgetekend die inmiddels omgezet werd in zeven productievestigingen. De groep produceert inmiddels in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Hongarije, Luxemburg en Spanje. Hoboken blijft in dit opzicht de historische kern van het bedrijf. Het werd destijds in 1939 opgezet als Resibel.

Opmerkelijk is vooral dat United Caps in toenemende mate de internationale exportmarkten opgaat. Ook vanuit Hoboken. In een contract met Abbott mag de Antwerpse firma de sluitingen leveren voor de verpakkingen met babyvoeding in de fabriek van Singapore. China heeft zoals bekend enkele tijd terug ernstige problemen gehad met de hygiëne rond verpakte babyvoeding. Abbott heeft van die kans gebruik gemaakt om vanuit Singapore zijn eigen product op de markt te zetten. Het Amerikaanse bedrijf doet daarbij een beroep op de verpakkingstechnologie van United Caps.

In de fabriek van Hoboken werken zo’n 80 man. Het bedrijf wordt aangestuurd door Steve Daems. De groep wordt vanuit Luxemburg geleid door Benoît Henckes.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.