Nieuws Antwerpen Coolblue haalt 76% meer omzet

Coolblue haalt 76% meer omzet

Coolblue haalt 76% meer omzet

coolblueDe online winkel Coolblue breekt in de aanloop naar de Kerst al zijn verkooprecords. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar boekt het bedrijf met zijn 330 webshops tot 76% meer omzet. Uitschieters onder de geschenkartikelen zijn dit jaar Google’s Chromecast en de Sphero BB-8. Het gezelschapsspel Ticket to ride – Europe wordt een hit onder de kerstboom. Ook in de fysieke winkels van Wilrijk en Lochristi is het vandaag ontzettend druk.

21 en 22 december zijn traditioneel de drukste dagen van het jaar voor Coolblue. Afgaand op de laatste dagen, zal het vandaag en morgen nog een pak drukker zijn dan de voorbije jaren. “Net voor Kerst is het altijd gigantisch druk, dit jaar is dat extreem. Meer dan 100 extra werkkrachten worden in de Coolblue magazijnen ingezet om alles op tijd buiten te krijgen. Voor 23.59 uur besteld, is morgen immers gratis in huis. We doen er dan ook alles aan om deze belofte waar te maken,” aldus Jeroen Van Camp, manager bezorging van Coolblue.

Tijdens de kerstperiode van 2014 draaide de online retailer nog 40% meer omzet. Dit jaar is dit bijna het dubbele.

De top 10 van de populairste cadeaus:
1. Google Chromecast Zwart
2. Sphero BB-8
3. Urban Revolt Powerbank 2200 mAh Zwart/Groen
4. Cadeaukaart 50 euro
5. Fitbit Charge HR Black
6. Pebble Smartwatch
7. Apple Earphones
8. TomTom Start 25 M
9. Ticket to ride – Europe
10. Sony PlayStation 4 + Extra controller

Coolblue is met zijn 330 webshops en 7 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht en Amsterdam een snelle groeier. Via specialisten als Tabletcenter.be en Koelkaststore.be verkoopt het bedrijf consumentenproducten via het internet. In 2014 behaalde de onderneming een omzet van 360 miljoen euro en daarmee is het één van de grootste webwinkels van de Benelux.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.