Afbeelding3

Cordeel gaat nieuw hoofdkantoor van Ineos bouwen

LILLO, TEMSE - Ineos heeft een contract getekend met de Oost-Vlaamse bouwaannemer Cordeel voor de realisatie van een nieuwe administratieve campus. ​De site wordt opgetrokken in Lillo en is onderdeel van Project One, waar ook de bouw van een ethaankraker deel van uitmaakt.

"Het huzarenstuk van Project One is natuurlijk de ethaankraker, maar we besteden evenveel zorg aan de realisatie van een nieuwe administratieve campus", vertelt Brent Walworth van Ineos. Het nieuwe hoofdgebouw heeft een capaciteit van ongeveer 250 mensen. De campus zal ook workshopruimtes, opslagplaatsen, veiligheidslokalen en een fitnesscentrum voorzien.

 

Het geheel werd ontworpen door het Belgische architectenbureau Wilma-Wastiau, dat gespecialiseerd is in industriële faciliteiten. De realisatie werd gegund aan Cordeel met hoofdkantoor in Temse.

CEO Kevin De Hainaut spreekt over een baanbrekend project. “Het unieke en moderne ontwerp van de faciliteiten in combinatie met een hoog niveau van duurzame oplossingen, zal een nieuwe standaard zetten voor het Antwerpse havengebied.”

De werkzaamheden zullen nog dit jaar van start gaan. ​