Mark Coucke Foto: Belga

Coucke vangt bot bij aandeelhouders Unifiedpost

De aandeelhouders van Unifiedpost, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in elektronische facturatieprocessen, zijn niet ingegaan op de vraag van grootaandeelhouder Marc Coucke om de voorzitter te ontslaan en vier nieuwe bestuurders aan te stellen. Dat heeft het bedrijf dinsdagavond gemeld.

Lees ook: Coucke vraagt ontslag voorzitter Unifiedpost: “Prestaties blijven fel achter”

Eind april raakte bekend dat Marc Coucke, die via zijn holding Alychlo zowat 15% van UnifiedPost controleert volgens de website van het bedrijf, verandering eiste. Volgens de zakenman presteerde UnifiedPost de voorbije jaren ondermaats, wat zich reflecteerde in een sterke daling van de beurskoers. Coucke stelde de aanstelling van vier nieuwe bestuurders voor en vroeg dat de voorzitter zou opstappen.

De raad van bestuur van Unifiedpost reageerde negatief op de voorstellen van Coucke. En de aandeelhouders volgden dat standpunt dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering, zegt het bedrijf in een persbericht. "De kandidaat-bestuurders voorgesteld door Alychlo raakten niet aan de vereiste meerderheid op de aandeelhoudersvergadering om verkozen te worden als bestuurders, en de meerderheid van de aandeelhouders stemde tegen het voorstel van Alychlo" om twee bestuurders, onder wie de voorzitter, te ontslaan, luidt het.